Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Вишиванка, ікона, твори Лесі Українки, волинські солодощі – що подарували б Порошенку на день народження волиняни

Волинь-нова

Вишиванка, ікона, твори Лесі Українки, волинські солодощі – що подарували б Порошенку на день народження волиняни

Цими днями президенту України виповнився 51 рік. Ми запитали наших редакційних експертів: що б ви подарували Петру Олексійовичу та які б слова сказали, якби вас запросили на його день народження?

Ось які думки ми почули: 


Ірина КОНСТАНКЕВИЧ, народний депутат (м. Київ):


– Дуже гіпотетична ситуація. Але навіть і нею я би скористалася, щоб донести певні смисли: це був би альбом Музею Волинської ікони – як духовний символ нашої землі, твори Лесі Українки – як творчий символ і вишиванку «Едельвіки» та цукерки «Волинські солодощі» – як символи сучасної волинської матеріальної культури. А також слова побажань: цінувати минуле, знати сучасне і працювати для майбутнього.


Оксана КОВАЛЕНКО, головний редактор Волинського телебачення (м. Луцьк):


– Подарувала би фотоальбом — бабця рахує гривні з потертого гаманця на ринку, черга біля магазина секонд-хенду, порепані руки чоловіка, який на базарі продає «золоту» за вкладеними коштами, і дешеву картоплю, престарезні комп’ютери у професійно-технічному училищі... Під кожним фото – напис «справді гірко». Подарунки, буває, передають і не йдуть на день народження, тому я би цією нормою охоче скористалася.


Марія ТУРОВСЬКА, ківерцівський міський голова у 1980-1987 роках, громадська активістка (м. Ківерці):


— У подарунок привезла б із Волині букет осінніх квітів. І сказала б такі слова: «Хочемо, щоб закінчилася війна на Сході, і нормально жити. Для цього потрібна достойна пенсія та гідна зарплата. Тоді наші співвітчизники будуть їхати за кордон лише на відпочинок, а не на заробітки».


Олександр СКІПАЛЬСЬКИЙ,


екс-заступник голови СБУ, генерал-лейтенант (м. Київ):


– Я би сказав: «Петре Олексійовичу, бажаю, щоб риси керівника держави переважили у вас якості бізнесмена». Бо наразі останнє домінує у його діяльності. А подарував би мудру історичну книжку – про видатних героїв нашого минулого, чесних і справедливих людей, які творили українську державу.


Ірина ФАРІОН, мовознавець, народний депутат України VIІ скликання (м. Львів):


— Таких, як я, ніколи не запрошують такі, як він – ми з різних світів і галактик. А якби вже довелося щось бажати, то б побажала, щоб забирався геть із України.


Відповіді інших респондентів – Героя України, генерал-майора, начальника військового ліцею імені Богуна Ігоря ГОРДІЙЧУКА, письменника Юрія АНДРУХОВИЧА, телеведучої на "1+1" Наталії МОСЕЙЧУК, мера Володимира-Волинського Петра САГАНЮКА, народної артистки України Людмили ПРИХОДЬКО, заслуженого працівника культури України В'ячеслава СУДИМИ,  депутатів Волинської обласної ради Людмили КИРДИ та Андрія ТУРАКА – читайте у випуску газети "Волинь-нова" за сьогодні, 29 вересня. 


 


  


 


 


 


 

Telegram Channel