Курси НБУ $ 39.78 € 42.31

МЗС України та Freedom House відреагували на заборону Меджлісу

Окупований півострів перетворюється у сіру зону терору і безправ’я


Заборона Меджлісу кримськотатарського народу свідчить про масові репресії проти представників цієї етнічної меншини у тимчасово окупованому Криму.



Речник МЗС України Мар’яна Беца заявила у коментарі УНІАН: «МЗС України безперечно висловлює рішучий протест у зв’язку з рішенням Верховного суду РФ про заборону Меджлісу кримськотатарського народу і визнанням законним рішення окупаційної влади Криму про визнання Меджлісу екстремістською організацією». За словами Мар’яни Беци, йдеться про цинічне, абсолютне прогнозоване рішення вищої судової інстанції Росії, яке узгоджується з нинішньою репресивною політикою Кремля, спрямованою на боротьбу з демократією та перетворення окупованого півострова у сіру зону терору і безправ’я.
Тим часом у міжнародній неурядовій організації Freedom House («Дім свободи») вважають, що визнання Верховним судом Російської Федерації законною заборони Меджлісу кримськотатарського народу свідчить про масові репресії проти представників цієї етнічної меншини у тимчасово окупованому Криму.

Telegram Channel