Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
На Горохівщині Волинь приймала карту «Вишивана моя Україна» (фото)

Волинь-нова

На Горохівщині Волинь приймала карту «Вишивана моя Україна» (фото)

Тепер на ній з’являться орнаменти, характерні для нашого краю

Леся ВЛАШИНЕЦЬ


23 серпня, у День Державного Прапора України і з нагоди 25-річчя України, Державне казначейство розпочало колоритну почуттями і любов’ю до рідного мистецтва акцію з красномовною назвою «Вишивана моя Україна». На великому полотні казначейці кожної області своїми руками вишивають її символи улюбленими кольорами краян.


За задумом Голови Казначейства України Тетяни Слюз, акція стартувала на обпаленому війною Донбасі. Головний казначей держави особисто відвезла на Луганщину полотно з контурами регіонів. Хрестик до хрестика на карті вже вишили свої почуття до Батьківщини луганчанки, донеччанки, харків’янки, дніпрянки, буковинки, полтавчанки… А цими днями на кордоні Львівської і Волинської областей усевмілі галичани передали вже майже зашите полотно золоторуким  волинянам. Ця зустріч вражала приязню, бажанням спілкуватися і захопленням гарною справою, яку вони зробили разом задля утвердження віри у те, що Україна – єдина!


Вишита казначейцями душа землі – Україна  така гарна, як найбарвистіше літо. Її вишивають однією голкою, яку залишають наступникам у куточку тканини.  Про це волинянками теж розповіли сусіди. Щоб якнайгарніше відтворити талантом вишивання свій регіон, казначейці мають два дні. Львів’яни, як і представники інших областей, із величезним душевним задоволенням виконали цю роботу вчасно попри  нескінченний потік основних казначейських справ.




За задумом Голови Казначейства України Тетяни Слюз, акція стартувала на обпаленому війною Донбасі.



Карту передають одні одним неодмінно у вишитих блузах, сорочках, сукнях. На кордоні областей її  шанобливо розгорнули  керівники Головного управління державної казначейської служби України у Львівській області і начальники управлінь у Радехівському і Кам’янко-Буському районів. Полотно мали честь прийняти начальник Головного управління державної казначейської служби у Волинській області Михайло-Мирослав Леміщак, начальник управляння державної казначейської служби у Горохівському районі Олена Бєкєтова і її колеги – головний спеціаліст сектора інформаційних технологій і захисту інформації Єгор Бондалєтов, головний спеціаліст і спеціаліст відділу звітності та бухгалтерського обліку Ганна Касько і Юлія Рубінська.



Оригінальністю акції, завдяки якій і познайомилися, і поспілкувалися про роботу і прекрасне, теж захоплювалися разом. Скільки то гарних почуттів, думок і щирих побажань Батьківщині живе на цьому полотні! – таким запам’ятається лейтмотив цього щирого діалогу.


Після того, як окрасою карти стане голубоока і золотоколоса Волинь, на ній розцвіте любов до України жителів Рівненщини, Житомирщини, Київщини. Кияни вишиють Крим, а тоді  «Вишита моя Україна» має знову побувати у всіх казначействах кожної області.


Фото Лесі ВЛАШИНЕЦЬ.

Telegram Channel