Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

Саакашвілі запідозрили у спробі держперевороту

Кримінальну справу про змову з метою повалення влади відкрили у Грузії проти партії «Єдиний національний рух», яку очолював екс-президент країни


Це зроблено у зв’язку з оприлюдненням місцевими ЗМІ аудіозапису розмови, під час якої обговорюють можливість проведення масових протестів у разі програшу партії на виборах.



Це зроблено у звязку з оприлюдненням місцевими ЗМІ аудіозапису розмови, під час якої обговорюють можливість проведення масових протестів у разі програшу партії на виборах. Згідно з колажем, накладеним на запис невідомим автором відеоролика, в розмові бере участь Михайло Саакашвілі та інші партійні лідери. Служба Держбезпеки Грузії повідомила про допити всіх депутатів, які могли бути учасниками розмови. Автентичність матеріалу поки не встановлена.


Крім того, суд Грузії санкціонував арешт нинішнього глави поліції Одещини Георгія Лорткіпанідзе. Його звинувачують у перевищенні службових повноважень під час розгону акції опозиції 26 травня 2011 року. Лорткіпанідзе узяв відпустку в Україні та повідомив, що прибуде до Грузії після 15 жовтня і дасть свідчення у цій справі.


 

Telegram Channel