Курси НБУ $ 39.60 € 42.28

У смертельних «коктейлях» знайшли російський слід

У справі отруйного алкоголю, від вживання якого загинули 38 людей, знайшли «російський слід»


Через вживання сурогатної горілки отруїлися 77 людей, 38 із них померли. 



Як повідомив на своїй сторінці у Facebook перший заступник голови Державної фіскальної служби Сергій Білан, метиловий спирт поставлявся у Харківську область для подальшого виготовлення сурогатної горілки з одного з підприємств Луганщини, а туди завозився з Російської Федерації. 


"Метанол є сильною отрутою і купити його у вільному продажу неможливо. Щоб навіть його транспортувати, застосовуються спеціальні умови, мають бути відповідні дозвільні документи. У цьому випадку посадова особа сєверодонецького підприємства за готівку незаконно реалізовувала метанол знайомому посереднику, який перепродав його безпосередньому організатору виготовлення сурогату, отримуючи гроші на картку", – написав Білан. 


Уже опитали водія, який перевозив спирт.


" У наданих йому фіктивних супровідних документах, було вказано, що він нібито перевозив іншу рідину.  Всього у незаконний спосіб посереднику цієї оборудки було продано більше п'яти тонн метанолу, який був потім доставлений організаторові виготовлення сурогатного алкоголю. Посередник дав покази і в усьому зізнався. За місцем його проживання вже проведено обшук. А саме у цю мить триває обшук й на зазначеному підприємстві", – зауважив Сергій Білан. 


Також він додав, що організатор та двоє його посібників учора були арештовані судом на 60 діб без права внесення застави. Ще один посібник перебуває під домашнім арештом.


Через вживання сурогатної горілки отруїлися 77 людей, 38 із них померли. 


 

Telegram Channel