Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Перемога над турками «вистрибнула з кишені» збірної України (відео)

Волинь-нова

Перемога над турками «вистрибнула з кишені» збірної України (відео)

Забивши два голи в середині першого тайму, наші не зуміли втримати переможний рахунок

Сергій ХОМІНСЬКИЙ


Туреччина – Україна – 2:2 (0:1 – Андрій Ярмоленко, з пенальті, 24 хв.; 0:2 – Артем Кравець, 27; 1:2 – Озан Туфан, 45+1; 2:2 – Хакан Чалханоглу, з пенальті, 81).


Відбірковий етап ЧС-2018. Група «І». 2-й тур. Конья. Стадіон «Конья Бююкшехір». 6 жовтня. Головний суддя Мануель Грефе (Німеччина).


Україна: П’ятов, Бутко, Соболь, Ордець, Кучер, Степаненко, Коноплянка (Петряк, 82), Коваленко, Зінченко (Сидорчук, 46), Ярмоленко, Кравець (Зозуля, 73). Головний тренер Андрій Шевченко.


Попередження:  Ордець (54), Степаненко (79), Соболь (82), Зозуля (87).


Вилучення: немає.


Середина першого тайму цього матчу була схожа для нас на прекрасну казку. На 24-й хвилині Артем Кравець заробляє пенальті. До м’яча підходить Андрій Ярмоленко. Трохи лячно, бо ще добре пам’ятаємо змарнований Євгеном Коноплянкою шанс у матчі з Ісландією. Удар – воротар вгадує, куди стрибати і вже здавалося фіксує м’яча! Проте, на наше щастя, це таки лише здалося. В останній момент круглий таки прослизнув під турецьким голкіпером – ми ведемо в рахунку!


А за три хвилини забиваємо вдруге! Артем Кравець скористався пасом Андрія Ярмоленка! Турки відверто деморалізовані. Здається, втратити перемогу за такого вдалого для нас перебігу подій – просто нереально. Як з’ясувалося – нереального для нас немає…


Перший гол одержуємо прямісінько «в роздягальню», після подачі кутового не втримавши молодого захисника «Фенербахче» Озана Туфана. Другий – з пенальті, вже під завісу матчу. П’ятов стрибнув в один кут, а народжений у Німеччині півзахисник леверкузенського «Байєра» Хакан Чалханоглу пробив у інший. 2:2 – і попереду щонайменше 10 дуже неприємних для нас хвилин...


Якщо в першому таймі українці забили двічі, то в другому – аж чотири рази одержували від арбітра «гірчичники». Нервозність деяких наших гравців іноді була аж надто помітною – куди й поділися легкість та впевненість першої половини зустрічі. У заключні хвилини ми запросто могли й програти, адже вбивчі «стандарти» біля наших воріт виникали мало не щохвилини. При цьому турки чогось надзвичайного у цьому матчі точно не продемонстрували – біля українських воріт суперник «з гри» створив лише один гольовий момент, але нас виручила штанга.


Прикметно, що в старті нашої команди вийшло відразу семеро гравців донецького «Шахтаря» (якщо рахувати й орендованого «Зорею» Едуарда Соболя). Натомість представництво київського «Динамо» у стартовому складі обмежувалося Андрієм Ярмоленком та орендованим у киян іспанською «Гранадою» Артемом Кравцем. Саме ця парочка організувала обидва голи у ворота турків. У першому випадку Кравець заробив, а Ярмоленко реалізував пенальті. У другому – Кравець забив після пасу Ярмоленка. Хоча за моментами Артем потім цілком міг оформити й хет-трик.



Андрій Шевченко сказав: «Десь нашій команді не вистачило сил».



На післяматчевій прес-конференції головний тренер нашої збірної Андрій Шевченко сказав: «Україна показала хороший рівень футболу. Хотілося, щоб після рахунку 2:0 він був кращим. Але турки мобілізувалися після гола «в роздягальню», це дуже допомогло їм морально. Вони стали більше використовувати фланги, де у суперників з’явилася перевага, а в останні 10 хвилин хлопці не могли пресингувати опонентів. Десь нашій команді не вистачило сил».


Відеоогляд матчу – https://www.youtube.com/watch?v=RahhiQ6zH_U :



Тим часом наш суперник по групі – збірна Ісландії – не припиняє дивувати футбольний світ. У матчі з Фінляндією ісландці програвали 0:1, потім 1:2. Саме за рахунку 1:2 вони у другому таймі не реалізували пенальті. Проте свого таки домоглися – зрівняли рахунок на 90-й, а переможний гол забили на 90+5 хвилині! Тож Ісландія – Фінляндія – 3:2. Далека острівна країна з населенням у 300 тисяч вкотре довела: величезне бажання і самовіддача 11-х гравців, які знаходяться на полі, можуть творити справжні дива.


Натомість матч інших наших суперників Косово – Хорватія інтригою не потішив. Вже в першому таймі 30-річний нападник італійського «Ювентуса» Маріо Манджукіч оформив хет-трик, а в другому таймі по голу забили ще троє хорватів – зокрема, київський динамівець Домагой Віда та екс-дніпрянин Нікола Калініч. Тож Косово – Хорватія – 0:6.



9 жовтня зустрічаються Україна – Косово (формально «домашній» для нас матч розпочнеться о 19.00 у польському Кракові – пряма трансляція на телеканалах «Україна» і «Футбол 1»), Фінляндія – Хорватія (19.00 — «Футбол 2») та Ісландія – Туреччина (21.45 — «Футбол 2»).

Telegram Channel