Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

Громадські організації та партії мусять підтвердити чи вони неприбуткові

Спливає строк внесення змін до установчих документів громадських формувань

 



До 1 січня 2017 року громадські об’єднання, політичні партії, творчі спілки, професійні спілки, їх об’єднання та організації профспілок, а також організації роботодавців та їх об’єднання повинні переглянути свої установчі документи на відповідність їх ознакам неприбуткових організацій.



До 1 січня 2017 року громадські об’єднання, політичні партії, творчі спілки, професійні спілки, їх об’єднання та організації профспілок, а також організації роботодавців та їх об’єднання повинні переглянути свої установчі документи на відповідність їх ознакам неприбуткових організацій, інформує Управління державної реєстрації Голоного територіального управління юстиції у Волинській області.


З метою недопущення соціальної напруги серед заявників, забезпечення доступності та підвищення якості надання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації, зокрема, громадських формувань, територіальне управління юстиції зазначає, що подати документи для державної реєстрації змін до статуту громадського об’єднання можна як до Головного територіального управління юстиції у Волинській області (вул. Володимирська, 1, м. Луцьк), так і до центрів надання адміністративних послуг Волинської області, місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.


13 липня 2016 року Кабінетом Міністрів України прийнято постанову № 440 «Про затвердження Порядку ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій, включення неприбуткових підприємств, установ та організацій до Реєстру та виключення з Реєстру», відповідно до якої неприбуткові організації, які до 1 січня 2017 року не привели свої установчі документи у відповідність з вимогами, встановленими пунктом 133.4 статті 133 Податкового кодексу України, та не надали копії таких документів територіальним органам ДФС у Волинській області, виключаються після 1 січня 2017 року вищезазначеними органами з Реєстру неприбуткових установ та організацій.


 

Telegram Channel