Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

Київській судді подарували три мільйони та елітну квартиру

У січні 2015 року Шелест отримала в подарунок квартиру в центрі Києва вартістю від 20-ти до 50-ти мільйонів гривень

Суддя Київського адміністративного апеляційного суду Світлана Шелест, мабуть, народилася під щасливою зіркою. Їй не лише надзвичайно щастить мати щедрих друзів, які надарували їй майже три мільйони гривень та квартиру, так ще й Вища кваліфікаційна комісія явно ставиться до неї вкрай поблажливо.



Разом з квартирою площею 148 квадратних метрів судді подарували паркомісце на 13 кв. м. – вочевидь, для «Лексуса», на якому Шелест їздить.



Журналісти програми «Наші гроші. Досудилися» з’ясували, що Шелест подарували квартиру площею 148 квадратних метрів. Елітна нерухомість розташована в «Липській вежі». Цей клубний будинок класу де-люкс розташований в урядовому кварталі, на вул. Інститутська, 18а, в кількох хвилинах від Верховоної Ради, Кабміну та НБУ.


Разом з квартирою площею 148 квадратних метрів судді подарували паркомісце на 13 кв. м. – вочевидь, для «Лексуса», на якому Шелест їздить.


Цікаво, що в декларації за 2015-й рік Світлана Шелест зазначила 2 мільйони 800 тисяч гривень «подарунків, призів, виграшів» та лише 236 тисяч гривень річної зарплати.


За словами старшого аналітика Transperancy International  Дмитра Якимчука, цифра з графи «подарунки» може бути відображенням вартості квартири, вказаної в договорі дарування, яка часто не збігається з ринковою вартістю.


На елітну нерухомість  судді Шелест звернуло увагу Національне антикорупційне бюро під час підготовки аналітичних довідок щодо суддів, які проходили переатестацію Вищою кваліфкомісією.


Попри  це, у травні цього року Світлана Шелест пройшла кваліфікаційне оцінювання у ВККС, закріпивши за собою право на посаду. Суддя надала ВККС письмові пояснення з питань, зазначених у довідці НАБУ, однак на співбесіді їх не обговорювали. Натомість суддю запитали, чи не відчувала вона приниження, коли письмово обґрунтовувала походження свого майна.


Сама суддя Шелест відмовилася коментувати журналістам, хто і за що дарує їй апартаменти, зазначивши в коридорі суду, що вона працює.

Telegram Channel