Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

Разом з держбюджетом депутати підвищили собі зарплати

Верховна Рада затвердила нові форми фінансового забезпечення дільності народних депутатів


Як повідомляє БизнесЦензор, відповідний пункт міститься у прийнятій Верховною Радою постанові "Про висновки та пропозиції до проекту Закону України "Про Державний бюджет України на 2017 рік".



Посадові ставки народних депутатів України визначаються у мінімальних заробітних платах (мінімальна зарплата з 1 травня становить 1450 грн, з 1 грудня – 1600 грн) .



Зокрема, пунктом 3 документу признані такими, що втратили силу, постанови Верховної Ради № 122/94-ВР від 26 липня 1994 року "Про забезпечення діяльності народних депутатів України" (з грифом "не для друку") зі змінами. У той же час пунктом 4 прийнятого рішення затверджені нові норми фінансового забезпечення діяльності народних депутатів України.


Зокрема, встановлено, що посадові ставки народних депутатів України визначаються у мінімальних заробітних платах (мінімальна зарплата з 1 травня становить 1450 грн, з 1 грудня – 1600 грн) .


Для голови Верховної Ради ставка становить 30 мінімальних зарплат, його заступників – 28. Голови парламентських комітетів, спецкомісії з питань приватизації та керівники депутатських фракцій і груп отримуватимуть по 27 мінімалок. Ставка першого заступника голови та секретаря парламентського комітету чи спецкомісії з питань приватизації, а також заступників голів фракцій та груп встановлена у розмірі 26 мінімалок. Голови підкомітетів і рядові парламентарі отримуватимуть по 25 мінімальних зарплат.


Окрім того, на оплату праці помічників-консультантів кожному депутату виділять по 16 мінімальних зарплат на місяць.


Нагадаємо, що в 2014 році ставки парламентарів були обмежені сумою 6,1 тисячі гривень. Проте 1 квітня 2014 року перед переходом на посаду прем’єр-міністра спікер парламенту Володимир Гройсман відмінив обмеження розміру депутатам, після чого їхня посадова ставка становила близько 17,5 тисячі гривень.


 

Telegram Channel