Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

У Луцьку презентували нову книжку з бібліотеки газети «День» (ФОТО)

Головний редактор часопису Лариса Івшина завітала на Волинь


Досвід болгар, котрі зуміли позбутися російського впливу, енергозалежності, стати членами НАТО та Євросоюзу, спонукає і нас, українців, замислитися над особливостями нинішньої політики та державотворення.



У бібліотеці Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Лариса Олексіївна представила новинку з бібліотеки «Дня» – книгу «Сестра моя, Софія…».


Це видання про українсько-болгарські відносини. «Українсько-болгарська історія символічно нагадує історію двох сестер – наших народів. Ворожі сили століттями працювали на те, щоб насильно розлучити їх у «дитинстві», виховати в спеціально викривленому світі. Але через багато століть у нас випав шанс знайти одна одну. Щоб знову поріднитися, нам потрібна спільна мова, ми повинні більше знати», – йдеться у передмові Лариси Івшиної до книжки.


Співавторами книжки є відомі українські науковці: Петро Кралюк, Оксана Пахльовська, Ігор Сюндюков, Володимир Панченко, Юрій Шаповал, Сергій Кримський, Олена Чмир. Вони розповідають читачам про знакові історичні особистості: великого князя Святослава Хороброго, Михайла Драгоманова, Лесі Українки.



Також у книжці зібрані інтерв’ю та статті низки болгарських авторів. Досвід болгар, котрі зуміли позбутися російського впливу, енергозалежності, стати членами НАТО та Євросоюзу, спонукає і нас, українців, замислитися над особливостями нинішньої політики та державотворення.



Модерувала зустріч Анна Данильчук – проректор з науково-педагогічної роботи, євроінтеграції та роботи зі студентами Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.



Презентація зібрала повен зал небайдужих волинян, серед яких – перший ректор Волинського державного університету імені Лесі Українки, професор СНУ Анатолій Свідзинський, письменник Володимир Лис та інші краяни.



 


Фото Олександра ДУРМАНЕНКА. 


 


 

Telegram Channel