Курси НБУ $ 39.60 € 42.28

Діти «іржавої» води не питимуть

Жидичинська сільська рада Ківерцівського району стала переможцем обласного конкурсу проектів місцевих ініціатив


Тепер вихованцям місцевого дитсадка готуватимуть на очищеній воді.



Відтепер для 108 дітей страви готуватимуть на очищеній від заліза воді. Економія коштів на електроенергію становитиме близько 17 тисяч гривень щороку.



Добру ідею реалізували завдяки підтримці громадської організації ”Центр реалізації соціальних програм та міжнародних проектів”. Її голова Світлана Шевченко переконана, що турбота про дитяче здоров’я має бути на чільному місці. Встановлення системи очистки води у ДНЗ “Веселка” обійшлося у 63 тисячі гривень, з яких 50 тисяч – з обласного бюджету, 10 тисяч виділила Жидичинська сільська рада, решта — внесок батьків вихованців закладу.


Відтепер для 108 дітей страви готуватимуть на очищеній від заліза воді. Економія коштів на електроенергію становитиме близько 17 тисяч гривень щороку. Забезпечені умови експлуатації прального обладнання, і тепер воно служитиме довше, полегшений і скорочений процес приготування їжі.


У Жидичині створили ініціативну групу, яка шукає шляхи вирішення проблем благоустрою та соціально-економічного розвитку села. Світлана Шевченко і керівник дошкільного закладу Лідія Михальчук обдумують проект застосування енергоефективних сучасних технологій в освітленні приміщення дитсадка, потребує заміни й застаріле обладнання для приготування їжі.


 

Telegram Channel