Курси НБУ $ 39.60 € 42.28

Потяг єднання «Труханівська Січ» приїде до Луцька і Рівного (ФОТО, ВІДЕО)

Зі столиці на захід України вирушив незвичайний поїзд, який упродовж двох тижнів побуває у 14 містах


                                                                                Ярослава ТИМОЩУК



Активісти проводитимуть концерти, лекції, творчі майстер-класи, влаштовуватимуть дискусії, ток-шоу і телемости.



У потязі їдуть громадські активісти, митці, волонтери. На зупинках у містах Вінниця, Хмельницький, Кам'янець-Подільський,Тернопіль,Чернівці, Коломия, Львів, Івано-Франківськ, Ужгород, Мукачеве, Сянок, Луцьк, Рівне та Київ активісти проводитимуть концерти, лекції, творчі майстер-класи, влаштовуватимуть дискусії, ток-шоу і телемости.


Така акція покликана утвердити діалог у суспільстві, згуртувати українців через культуру. На захід країни у вагонах рушили здебільшого мешканці східної України.


Мистецький потяг вирушив у дорогу вже втретє: у квітні цього року він мандрував через Полтавську та Харківську області на Донеччину, вдруге, місяць по тому, їздив Луганщиною, а тепер добрався на захід.


Акція проводиться з ініціативи Президента України Петра Порошенка.



Фото РБК-Україна.


Як повідомила прес-секретар управління зв'язків з громадськістю Збройних Сил України Світлана Борисова, на залізничний вокзал Луцька потяг прибуде 4 листопада, а до фінального в турі міста Рівного — 5 листопада. Культурні заходи розпочинатимуться орієнтовно з 8 ранку і триватимуть до вечора.


Однією з родзинок акції стане виступ військового оркестру 101-ї бригади.


Погодинну програму заходів, які проходитимуть у місцевих будинках культури та навчальних закладах, невдовзі оприлюднимо на нашому сайті.



 

Telegram Channel