Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

Міносвіти закликає привчати дітей до українських традицій

Міністерство освіти України рекомендує керівникам дошкільних закладів проводити низку народних свят

Зокрема, повідомляє Урядовий портал, восени дошкільним закладам рекомендують відзначати Покрови, свято врожаю; взимку – Святого Миколая, Різдвяні свята, Стрітення; навесні – Великодні свята та різноманітні веснянки; влітку – зелені свята, Івана Купала, обжинки, Спаса.



Педагоги повинні працювати з родинами своїх вихованців та роз’яснювати важливість дотримання українських традицій і звичаїв також і на рівні сім’ї.



 Педагогічний колектив може самостійно визначати тематику таких свят, узгодивши її з батьками дошкільнят.


У Міністерстві впевнені, що систематичне проведення з вихованцями дошкільних навчальних закладів різноманітної за змістом освітньої роботи щодо народних свят, традицій та мовної культури позитивно позначиться на розвитку пізнавальної, соціально-моральної, художньо-естетичної сфер дитячої особистості та її креативності.


Разом з тим педагоги повинні працювати з родинами своїх вихованців та роз’яснювати важливість дотримання українських традицій і звичаїв також і на рівні сім’ї.


У відомстві переконані, що це домопоже прищепити дітям любов до української мови, рідного краю та виховати естетично розвинену особистість.

Telegram Channel