Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

Позбавити субсидії не так просто

Віце-прем’єр з питань соціальної політики Павло Розенко доручив головам ОДА не допускати неправомірного позбавлення людей субсидій органами соцзахисту населення

"Сьогодні надзвичайно гостро постало питання позбавлення субсидій за надання недостовірних даних.



Позбавлення людини субсидії має відбуватися публічно, на засіданнях комісій із залученням – обов’язково – субсидіантів і заявників.



За словами Розенка, неприпустимо, коли у нужденних людей забирають субсидії і вимагають відшкодування. Він розповів, що минулого тижня чиновники намагалися позбавити субсидії родину з двома інвалідами І і ІІ групи.Факти надання недостовірних даних, безумовно, є.


Але я звертаю вашу увагу на те, що будь-яке позбавлення людини субсидії має відбуватися публічно, на засіданнях комісій із залученням – обов’язково – субсидіантів і заявників", – сказав він під час селекторної наради щодо стану проходження опалювального сезону 2016 – 2017 років, повідомляє прес-служба уряду.



Будь-яке позбавлення людини субсидії – це форс-мажор.



"Вони продали житло і купили менше. І на підставі якогось акту якоїсь інспекції про неправомірність призначення субсидії за здійснення покупки вартістю більше 50 тисяч гривень, їх позбавили субсидії і вимагали повернути 10 тисяч гривень.


Добре, що ми про це дізналися і повернули цю ситуацію назад", – розповів віце-прем’єр.


"Я наголошую, що будь-яке позбавлення людини субсидії – це форс-мажор, це надзвичайна ситуація", – додав він.


 

Telegram Channel