Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

Мати загиблого добровольця пішла служити в «Айдар»

Людмила Менюк з самого початку війни опікала добровольців спочатку як волонтер, а потім виступила ініціатором створення правозахисної організації солдатських матерів «Мальва»

52-річна Людмила Менюк з Гайсина Вінницької області вступила в ряди батальйону "Айдар", де раніше служив її загиблий син. Про це повідомляють Патріоти України.



Тут кожен з хлопців – мій син. Кожна дівчинка – моя дочка. Уявляєте, скільки у мене дітей? І мені тут легше. Я їх дуже люблю. І завдяки їм я живу.



За словами жінки, серед друзів сина їй легше переносити його втрату, адже тепер її сім'єю став весь батальйон, і тут усі називають її мамою. "Тут кожен з хлопців – мій син. Кожна дівчинка – моя дочка. Уявляєте, скільки у мене дітей? І мені тут легше. Я їх дуже люблю. І завдяки їм я живу", - зізналася жінка.


Вона з самого початку війни опікала добровольців спочатку як волонтер, а потім виступила ініціатором створення правозахисної організації солдатських матерів "Мальва" (таким був позивний її сина).


Крім служби в "Айдарі", жінка навчається у ВУЗі, отримуючи спеціальність соціального психолога. Вона сподівається, що завдяки новим знанням ще більше зможе допомогти членам своєї великої нової "сім'ї".


Станіслав Менюк активний учасник Майдану, в липні 2014 року добровольцем пішов служити в добровольчий батальйон «Айдар» санінструктором. Під час проходження медкомісії він підробив знімок, аби лікарі не побачили його грижі. Виніс з поля бою багатьох поранених.


Загинув 27 липня 2014 року під час бойових дій батальйону «Айдар» на Луганщині, у тому ж бою поліг і лучанин Сергій Шостак.

Telegram Channel