Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

На зустрічі в Берліні Порошенко накричав на Путіна: «Ти просто перестань стріляти!»

Президенту України Петру Порошенку довелося підвищити голос на президента РФ Володимира Путіна, коли той спробував його перебити під час переговорів «нормандської четвірки» в Берліні


Під час однієї дискусій Порошенко сказав Путіну: "Знаєте, ні для кого не секрет, скільки вашої зброї і військ на окупованих територіях Донбасу. Для чого ми тут? Щоб ви перестали стріляти...". пише ЛІГА.net, посилаючись на членів української делегації на переговорах.



Основна дискусія під час переговорів відбувалася навколо теми безпеки, і з самого початку вона зайшла в глухий кут. Путін відкидав все, що пропонувала українська сторона, а Україна - все, що пропонувала Росія.



У цей момент російський президент спробував перебити Порошенка реплікою про необхідність виконання політичної частини Мінська. Тоді український президент підвищив голос: "Ні, ти просто перестань стріляти!". 


Співрозмовники агентства кажуть, що основна дискусія під час переговорів відбувалася навколо теми безпеки, і з самого початку вона зайшла в глухий кут. Путін відкидав все, що пропонувала українська сторона, а Україна - все, що пропонувала Росія. Пропозиції стосувалися, головним чином, дорожньої карти - української ідеї, яка покликана, з одного боку, чітко прописати терміни виконання кожного пункту мінських угод, з іншого - прив'язати до Мінська гарантії виконання цих пунктів Росією.


Українська делегація наводила один аргумент за іншим, демонструвала докази триваючої ескалації, переконувала в тому, що неможливо в Україні рухатися по політичному треку Мінська без реального і всеосяжного припинення вогню із звільненням заручників і розведенням сторін.


Путін робив вигляд, що цього не розуміє і продовжував наполягати на виборах, особливому статусі, амністії - без будь-яких гарантій з боку Москви з припинення вогню, виводу військ та передачі кордону під контроль України.



Президент України Петро Порошенко та президент Росії Володимир Путін не потиснули один одному руки перед початком засідання в "нормандському форматі".



В якийсь момент Меркель намагалася повернути Путіна в конструктивне русло і змусити говорити конкретно по пунктам.


"Давай домовимося, що треба припинити вогонь", - сказала вона.


Путін відповів, що це "українська ідея", а значить - Москва буде сприяти блоку безпеки, але нічого обіцяти і гарантувати нібито не може.


Нагадаємо, президент України Петро Порошенко та президент Росії Володимир Путін не потиснули один одному руки перед початком засідання в "нормандському форматі".


У ході зустрічі лідери країн домовилися розробити "дорожню карту", яка стане основним документом з імплементації усіх Мінських угод - від 5 вересня та меморандуму від 19 вересня 2014 року і від 12 лютого 2015 року.


Telegram Channel