Курси НБУ $ 39.60 € 42.28

Книга «За лаштунками «Волині-43». Невідома польсько-українська війна» вже у Луцьку

Її презентація відбудеться сьогодні у Києві, але лучани вже можуть придбати працю українського історика Володимира В’ятровича у книгарні «Є»

Це книга для тих, хто хоче розібратися і зрозуміти причини виникнення тодішніх подій та теперішніх політичних спекуляцій. Історію конфлікту двох народів викладено в науково-популярному стилі. 



У своїй книзі автор показує, ЩО сталося тоді між нашими народами, він може пояснити, ЧОМУ це стало можливим.



Як повідомляє ТСН.ua,  у своїй книзі автор показує, ЩО сталося тоді між нашими народами, він може пояснити, ЧОМУ це стало можливим.


Чому в роки однієї з найкривавіших воєн в історії людства українці та поляки, які були жертвами двох тоталітарних режимів ― комуністичного та нацистського, стільки зусиль спрямували на взаємне поборювання? Чому стали можливими такі страшні вияви взаємної ненависті між тими, хто жили поруч одне одного?
 Слово "Волинь" для українців означає одну з найгарніших частин країни, прекрасний край лісів та озер із давньою історією, що сягає часів Русі. Зовсім іншого значення воно починає набувати для наших західних сусідів. "Волинь" (польською — чоловічого роду, з наголосом на першому складі) стає синонімом страшного злочину. Таке сприйняття відносно нове ― йому трохи більше десяти років, але завдяки мас-медіа та політикам воно впевнено витісняє у свідомості поляків первісне значення. Поєднання цього слова з цифрами "43" усуває взагалі будь-який інший контекст і сприймається винятково як синонім масового вбивства, а віднедавна ще й поняття "геноцид", - пише Володимир В’ятрович.


 

Telegram Channel