Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

Медаль «Учасника АТО» отримає... пес

Нагороду чотирилапий побратим житомирянина Олександра Єрмошина з 58-ї бригади, отримає від волонтерів

Олександр Єрмошин нині лікується у Бердичівському госпіталі ветеранів війни після поранення, якого зазнав у бою під Авдіївкою. "Хлопці мене врятували, потягли у бліндаж, під час чого самі отримали поранення: один – у плече, другий – у ногу. Коля і Вася. Я їх тепер усе життя пам’ятатиму", – розповідає Єрмошин, пише Житомир.today.



Цей собака побував там, де багато з тих, хто має статус учасника бойових дій, не був.



Під час лікування Олександр переживав не лише за хлопців, а й за семимісячного собаку Укропа: під час того обстрілу пес був разом з господаром.


Поєднання генів і характеру алабая та вівчарки зробили цього сьогодні вже доволі немаленького песика справжнім бойовим товаришем чи не для всієї передової. Під час того обстрілу пес був разом з хазяїном.


"Я йому не хазяїн, ми з ними справжні друзі, побратими. Він кожен нічний патруль ходив з нами. Коли щось відчуває, гавкає. Ми навіть у прилади могли цього не бачити. Цей собака побував там, де багато з тих, хто має статус учасника бойових дій, не був. Він набагато більше учасник бойових дій, ніж деякі, хто кричить, що воював і в танку горів", – каже боєць.


Пса взявся безкоштовно підлікувати бердичівський ветеринар Сергій Орлюк. Після одужання чотирилапий боєць отримає волонтерську медаль "Учасник АТО". Після реабілітації молодший сержант Єрмошин поїде на службу, Укропа обіцяє забрати із собою.


Telegram Channel