Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

Україна погрозою підняти винищувач посадила білоруський літак

Літак білоруської авіакомпанії "Бєлавіа", який здійснював рейс із аеропорту "Жуляни" в Мінськ, змусили повернутися до київського аеропорту під загрозою підняти винищувачі

Про це повідомляють Патріоти України. "Відповідно до розкладу о 15:25 літак вилетів з Міжнародного



Зазначається, що після того, як літак приземлився в аеропорту "Жуляни", українські правоохоронні органи зняли з рейсу одного пасажира, який виявився громадянином Вірменії. 



 аеропорту" Жуляни " в Мінськ. О 15:36 за 50 кілометрів до входу в повітряний простір Республіки Білорусь командиру повітряного судна надійшла вказівка від диспетчера управління повітряного руху "Київ", про негайне повернення в аеропорт вильоту. Також було заявлено, що в разі невиконання команди в повітря будуть підняті винищувачі. Командир повітряного судна виконав вказівку, що надійшла, і у 15.37 почав зниження", - розповіли в компанії.


Зазначається, що після того, як літак приземлився в аеропорту "Жуляни", українські правоохоронні органи зняли з рейсу одного пасажира, який виявився громадянином Вірменії. Після перевірки СБУ його відпустили і він вилетів до Мінська наступним рейсом.


В авіакомпанії "Бєлавіа" заявили, що мають намір вимагати з ДП "Украерорух" відшкодування витрат, пов'язаних із поверненням літака в міжнародний аеропорт "Жуляни". 

Telegram Channel