Курси НБУ $ 39.59 € 42.26

«Белавіа» готова надати запис погроз українського авіадиспетчера

В авіакомпанії заявили, що записують переговори екіпажу з наземними службами на всіх літаках

Заступник гендиректора «Белавіа» Ігор Чергінець заявив, що авіакомпанія має запис погроз українських авіадиспетчерів екіпажу білоруського лайнера. Про це повідомляє «Цензор.НЕТ», спираючись на «РИА Новости».


«Якщо знадобиться запис, ми його розшифруємо і надамо», - сказав він.


Інформацію про погрози диспетчера підняти в повітря винищувачі, якщо вимогу повернутися до Києва не буде виконано, також підтвердив в ефірі телеканалу «Росія 1» командир екіпажу білоруського лайнера Віктор Шишло.



За правилами Міжнародної організації цивільної авіації (ІКАО) екіпаж зобов'язаний виконувати команди диспетчера.



«Диспетчер вийшов на зв'язок російською мовою і сказав, що ми зобов'язані повернутися в аеропорт Києва «Жуляни». Причину повернення він не сказав, зазначивши, що причину ми дізнаємося на землі. І якщо не виконаєте команду на повернення, то будуть підняті винищувачі» , - розповів він.


Пілот зазначив, що за правилами Міжнародної організації цивільної авіації (ІКАО) екіпаж зобов'язаний виконувати команди диспетчера. Нагадаємо, раніше білоруська авіакомпанії «Белавіа» заявила, що її літак, що виконував рейс з Києва до Мінська в п'ятницю, 21 жовтня, повернули в аеропорт «Жуляни» (Київ) із погрозою підняти в повітря винищувачі.



Telegram Channel