Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

Казахстан: не розмовляєш російською – хочеш війни...

У Facebook - спільноті «И так поймут», яка об'єднує тих, хто протидіє русифікації України, опубліковано пост про мовну ситуацію у Казахстані

Користувач Роман Матис поширив повідомлення Марата Толібаєва, який описує випадок з громадянином Казахстану в магазині побутової техніки.



Дівчина на ім'я Олена заявила: «Ви що, війни хочете?»



«Загубив в автобусі свій планшет. Прийшов в «Сулпак» купити новий... Запитав у менеджера-продавця характеристики. Звичайно, на казахській. А ця дівчина влаштувала скандал через те, що я задав їй питання казахською мовою. «Чому ви російською не розмовляєте? Ми не казахи. Ми представники інших національностей. Назарбаєв же вам сказав: «розмовляйте російською» - відповіла мені вона. Дівчина на ім'я Олена заявила: «Ви що, війни хочете?».


Не пощастило цьому чоловікові і в тамтешній поліції:


«Моя заява потрапила в Ауезовский районний відділ поліції. Я почав говорити казахською, але співробітниця на ім'я Юлія зажадала, щоб я говорив російською мовою. Я сказав, що говорю тільки казахською, після чого вона просто кинула трубку». Дописувачі спільноти  «И так поймут» у коментарях підтверджують, що це – типова ситуація для Казахстану.


 



Telegram Channel