Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

Кабмін збільшить підтримку аграріїв

Пряма підтримка аграріїв у державному бюджеті України на 2017 рік складе 10 млрд грн, збільшившись у 2 рази порівняно з проектом бюджету-2017, затвердженим Кабміном

Повернення до прямої державної підтримки галузі має компенсувати потенційні втрати аграріїв від скасування податкових пільг щодо ПДВ з 1 січня 2017 року. Про це пише «Вusinessua». Видання цитує виступ прем`єр-міністра Володимира Гройсмана у Верховній Раді:
«Ми домовилися з фракціями і комітетами про те, що ресурс на підтримку аграрного сектору буде на рівні 10 млрд грн, тобто збільшення вдвічі».
За словами прем`єра, збільшення підтримки дозволить сільгоспвиробникам створювати конкурентний на світових ринках продукт.



Уряд передбачив у проекті бюджету на 2017 рік 5,5 млрд грн на програму прямої фінансової підтримки малих і середніх аграріїв.



Нагадаємо, уряд передбачив у проекті бюджету на 2017 рік обіцяні Міністерством аграрної політики та продовольства 5,5 млрд грн на програму прямої фінансової підтримки малих і середніх аграріїв. Мінагропрод також планує отримати з держбюджету-2016 додаткові 450 млн грн на проекти з підтримки сільського господарства у цьому році. Але, за словами глави відомства Тараса Кутового, аграрії зможуть отримати ці кошти тільки до весни 2017 року.

Telegram Channel