Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

Коли в українців можуть забрати субсидію

Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко доручив головам ОДА зробити все, аби органи соцзахисту не позбавляли людей державного захисту

«Сьогодні надзвичайно гостро постало питання позбавлення субсидій за надання недостовірних даних. Факти надання недостовірних даних, безумовно, є. Але я звертаю вашу увагу на те, що будь-яке позбавлення людини субсидії має відбуватися публічно. На минулому тижні я особисто розбирався із ситуацією, коли родину, в якій двоє інвалідів, І і ІІ групи, позбавили субсидії. Вони продали житло і купили менше. І на підставі якогось акту якоїсь інспекції про неправомірність призначення субсидії за здійснення покупки вартістю більше 50 тисяч гривень, їх позбавили субсидії і вимагали повернути 10 тисяч гривень. Добре, що ми про це дізналися і повернули цю ситуацію назад», – розповів віце-прем’єр «Урядовому порталу».



«Я звертаю вашу увагу на те, що будь-яке позбавлення людини субсидії має відбуватися публічно».



Призначену раніше субсидію припинять виплачувати, якщо в помешканні будуть збільшувати кількість зареєстрованих осіб. Також субсидію не виплачуватимуть і вимагатимуть відшкодування державі, якщо людина невірно вказала свої доходи або зробила покупку дорожчу за 50 тисяч гривень.

Telegram Channel