Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Навіть «Кровосіся Азіров» такому губернатору Порошенка дав би фору (фото і відео)

Волинь-нова

Навіть «Кровосіся Азіров» такому губернатору Порошенка дав би фору (фото і відео)

Втім, любим друзям президента дозволено все – навіть мовне недоумство

Новопризначений голова Миколаївської облдержадміністрації Олексій Савченко спробував виправити ситуацію з численними граматичними помилками у своїй письмовій презентації, продекламувавши уривок з віршу «Мова» Максима Рильського.


Відповідне відео Савченко вперше розмістив на своєму YouTube-каналі в суботу.


На відео пан Савченко одягнений у светр з написом «У мене є сила вчитись на власних помилках», в якій виправлені помилки, і декламує частину вірша Максима Рильського «Мова».


Дивіться відеоhttps://www.youtube.com/watch?v=GWuGEi0-Gzc :



Разом із тим Наталія Седлецька – автор та ведуча проекту «Схеми. Корупція в деталях», який викрив інформацію про перебіг конкурсу за участі Савченка, зазначила: «Хороші кризові політтехнологи порадили Савченку відводити проблему в бік знання/незнання мови. За задумом, це має відвести увагу від головного: конкурс на його обрання очевидно був липовим, тобто переможець був визначений наперед.»



Вільне володіння українською мовою – це необхідна вимога для очільника обласної державної адміністрації, посада якого належить до державної служби категорії «А».



«Замість того, щоб вимагати відставки Савченка, звільнення маріонеткових членів комісії та повторного прозорого проведення конкурсу – нам пропонується посміятись разом із Савченком, поспівчувати йому, похвалити за самоіронію – і забути», – обурюється пані Седлецька.


 Як повідомлялося в ЗМІ, переможець конкурсу на посаду голови Миколаївської облдержадміністрації Олексій Савченко (його кандидатуру висунув «Блок Петра Порошенка») припустився численних помилок у своїй письмовій презентації на конкурсі (дивіться на фото).


 




Попри те, що презентацію демонстрували на екрані перед комісією з питань вищого корпусу державної служби, яка і мала оцінювати роботу та виступ, на співбесіді жоден із членів комісії не звернув уваги на численні граматичні помилки у презентації кандидата і не поставив жодного запитання щодо якості написання роботи.


При цьому, вільне володіння українською мовою, як зазначає «Україна молода» – це необхідна вимога для очільника обласної державної адміністрації, посада якого належить до державної служби категорії «А».

Telegram Channel