Курси НБУ $ 39.60 € 42.28

Американець хакнув сайт міністерства закордонних справ Росії

Хакер на прізвисько «Блазень» (The Jester) залишив на цьому веб-порталі повідомлення з вимогою припинити атакувати американців. Про це повідомляє CNN

«Товариші! Ми перериваємо програму мовлення сайту російського міністерства закордонних справ, щоб передати вам важливе повідомлення. Досить. Може, ви і в стані діставати країни по сусідству, але це Америка. Нікого не вражає», – написав він на MID.ru.


«Досить. Може, ви і в стані діставати країни по сусідству, але це Америка. Нікого не вражає».


У російському міністерстві факт хакерської атаки підтвердили виданню «Говорить Москва»: «Сайт зламаний. Ким – це з’ясовують фахівці». При цьому зараз сайт працює без збоїв.


Як повідомляла «Україна молода», 21 жовтня на популярні американські сайти здійснили атаку.  Зокрема, не працювали Twitter, Amazon, PayPal, сайти впливових ЗМІ і провайдерів зв’язку. Розслідуванням обставин ситуації зайнялося Міністерство нацбезпеки США.


Напередодні глава Національної розвідки США Джеймс Клеппер заявив, що американські спецслужби мають докази причетності Росії до атак на сервери американських політичних організацій.


8 жовтня США офіційно звинуватили Росію в хакерських атаках для впливу на вибори. Кремль назвав ці звинувачення «нісенітницею». Також глава штабу Хілларі Клінтон звинуватив росіян у зломі листів для WikiLeaks. У Білому домі пригрозили РФ санкціями за хакерські атаки.

Telegram Channel