Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
Війну Гонтаревій оголосили недбайливі власники банків?

Волинь-нова

Війну Гонтаревій оголосили недбайливі власники банків?

Вчора в ефірі телеканалу ICTV глава Нацбанку України Валерія Гонтарєва заявила, що проти неї ведеться спланована кампанія

«Почалося це ще до того, як я приїхала в МВФ і була главою делегації ... Поширювався якийсь памфлет – збірник повних інсинуацій і недостовірної інформації з різних «жовтих» сайтів, добірка, чому Гонтарева є загрозою економічній стабільності країни, недостовірних та непрофесійних даних», – заявила глава НБУ.


За словами Гонтаревої, акція проти неї спланована безпосередньо недбайливими власниками банків, тому що в судах наближається вирішення питань щодо них.


«Коли я прийшла в НБУ, заборгованість з рефінансування становила 104 млрд грн.», – нагадала вона і підкреслила, що зараз заборгованість з рефінансування становить 74 млрд грн, з яких 44 млрд грн перебувають у неплатоспроможних банках, і цим банкам видавалися гроші в період не її роботи.


Також Гонтарева зазначила, що за час прем’єрства лідера «Батьківщини» Юлії Тимошенко на рефінансування було видано 84,9 млрд грн, а рефінансування банків «Родовід» і «Київ» сягнуло 25 млрд грн, і воно «пропало в цих банках».


За словами глави НБУ, зараз в Україні «немає проблеми ні з макрофінансовою стабільністю, ні з платіжним балансом, ні з рахунком поточних операцій, ні з резервами, які вже покривають понад 4 місяці імпорту, ні на валютному ринку».


Як нагадує «Українська правда» та «Інтерфак-Україна», у жовтні перед початком зустрічі країн-членів МВФ та Світового банку у Вашингтоні нардеп Сергій Тарута поширював збірник «Гонтарева. Загроза економічній безпеці України». У збірці Гонтаревій було висунуто звинувачення у корупційній діяльності, розвалі банківської системи і створення загрози економічній безпеці України.



У жовтні перед початком зустрічі країн-членів МВФ та Світового банку у Вашингтоні нардеп Сергій Тарута поширював збірник «Гонтарева. Загроза економічній безпеці України».



Також з різкою критикою Гонтаревої виступає фракція «Батьківщина» і Радикальна партія.


Тарута заявив про намір зареєструвати проекти постанови про звільнення Гонтаревої і створити тимчасову слідчу комісію з розслідування діяльності НБУ.


Комітет ВР з питань фінансової політики і банківської діяльності рекомендує Президенту України подати в парламент проект постанови про звільнення Гонтаревої з посади глави НБУ.


13 жовтня НБУ звернувся до СБУ, ГПУ та НАБУ з проханням відкрити кримінальні провадження щодо народного депутата, бізнесмена Сергія Тарути у зв’язку з розповсюдженням провокаційних матеріалів зі звинуваченнями на адресу голови НБУ Гонтаревої.

Telegram Channel