Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Ляшко порівняв ООН із немічною бабцею

Волинь-нова

Ляшко порівняв ООН із немічною бабцею

ООН або буде реформована, або безславно згине

Такі роздуми до 71-річчя ООН, «який вона зустрічає як немічна бабця, уражена безсиллям та хворобами», розмістив на своїй сторінці у Фейсбуці депутат Олег Ляшко. 


«Міжнародна спільнота постала перед фундаментальною проблемою – неадекватністю Організації Об’єднаних Націй сучасним світовим викликам. Створена понад 70 років тому як головна міжнародна інституція з підтримки миру і порядку в світі, ООН за своєю структурою, повноваженнями та механізмом прийняття рішень демонструє свою безпомічність перед лицем сучасних небезпек та загроз», - пише Ляшко.



Політика потурання нинішньому міжнародному хулігану та агресору – путінській Росії – може зрештою спричинити такий же безславний кінець і сьогоднішній ООН.



«Політика умиротворення агресора, якої де-факто дотримується ООН щодо знахабнілої Росії, зокрема щодо її агресії та воєнних злочинів у Грузії, Україні та Сирії, свідчить про безсилість та недієздатність цієї організації, коли агресивну політику ревізіонізму, залякування та шантажу проводить ядерна держава – постійний член Ради безпеки ООН.


Я неодноразово звертав увагу на вражаючу подібність нинішніх подій, навіть у деталях, до подій кінця 1930-х років, коли Другій світовій війні передували безплідні спроби умиротворення агресора – гітлерівської Німеччини. Однією з головних причин провальної політики умиротворення була безпомічність тодішньої головної міжнародної інституції – Ліги націй, створеної з аналогічними до ООН цілями після першої світової війни у 1919 р.


Безславний кінець Ліги націй добре відомий. Політика потурання нинішньому міжнародному хулігану та агресору – путінській Росії – може зрештою спричинити такий же безславний кінець і сьогоднішній ООН. Хвороба безсилості та немічності може зрештою виявитися для ООН смертельною», - вважає політик.

Telegram Channel