Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Луценко не зміг довести і регіонал Медяник вийшов на свободу

Волинь-нова

Луценко не зміг довести і регіонал Медяник вийшов на свободу

Генпрокуратура не змогла доказово підтвердити слова свого боса, що Медяник займався посередницькою діяльністю між «ЛНР» і українською стороною

Адміністрація Лук’янівського СІЗО звільнила народного депутата 7-го скликання Верховної Ради Володимира Медяника (фракція Партії регіонів).


«Генеральна прокуратура України прийняла рішення закрити кримінальне провадження щодо Медяника. Сьогодні Володимир Юрійович звільнений з-під варти, усі претензії до нього зняті», – розповів його адвокат Олег Бабич.


У Генеральній прокуратурі підтвердили «Українській правді» інформацію про закриття кримінального провадження проти Медяника. Як зазначила прес-секретар Генерального прокурора Лариса Сарган, провадження закрили у понеділок, 24 жовтня, через відсутність доказів винуватості. 



Генпрокурор Юрій Луценко заявляв, що Володимир Медяник займався посередницькою діяльністю між «ЛНР» і українською стороною.



Як відомо, екс-нардепа затримали 7 серпня в рамках справи екс-глави фракції Партії регіонів Олександра Єфремова. Володимир Медяник підозрювався у скоєнні навмисних дій з метою зміни меж території України в порушення Конституції, які призвели до загибелі людей та інших тяжких наслідків по ч.3 ст. 110 Кримінального кодексу України; в скоєнні організаційного та іншого сприяння створенню та діяльності терористичної організації «ЛНР» за ч.1 ст.258-3 КК України.


8 серпня Печерський райсуд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб – до 4 жовтня. Рішенням суду альтернативна можливість внесення застави не надана.


Генпрокурор Юрій Луценко заявляв, що Володимир Медяник займався посередницькою діяльністю між «ЛНР» і українською стороною.

Telegram Channel