Курси НБУ $ 39.60 € 42.28

Майже 4 тисячі біженців знайшли останній прихисток... під водою

Цього року в Середземному морі потонули 3 740 біженців, які намагалися нелегально дістатися до європейських берегів

Як інформує Цензор.НЕТ із посиланням на ZN.UA, про це розповів прес-секретар управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ) Вільям Спіндлер, повідомляє Центр новин ООН.

Дісталися до берегів Європи цього року 328 тисяч нелегалів, у 2015 році їх було майже мільйон.



Люди гинуть в основному через те, що контрабандисти, які переправляють людей у Європу, мають старі і непристосовані для такої подорожі судна.




"Торік - одна смерть на кожні 269 прибуттів, у 2016 році - одна смерть на кожні 88 прибуттів. На середземноморському маршруті між Лівією й Італією ймовірність загинути ще вища - одна смерть на кожні 47 прибуттів", - сказав Спіндлер.

Він наголосив, що в УВКБ вкрай стривожене високим рівнем загибелі біженців і мігрантів у Середземному морі.
"Це найгірше, що ми коли-небудь бачили", - підкреслив прес-секретар.

За його словами, майже половина жертв, які потонули в Середземному морі цього року, вирушили в небезпечну подорож від берегів Північної Африки, намагаючись дістатися до Італії. Люди гинуть в основному через те, що контрабандисти, які переправляють людей у Європу, мають старі і непристосовані для такої подорожі судна.

Раніше видання Frankfurter Allgemeine Zeitung писало, що після закриття так званого "балканського маршруту" (через Македонію, Сербію і Хорватію до Австрії і держав Північної Європи) біженці знайшли альтернативні шляхи проникнення в Європу.
Telegram Channel