Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Петро Порошенко в Острозі: «Ким би я хотів бути після Президентства?»

Волинь-нова

Петро Порошенко в Острозі: «Ким би я хотів бути після Президентства?»

У четвер глава держави відвідав Рівненщину, щоб взяти участь у заходах, приурочених до 440-річчя Національного університету «Острозька академія»

Мирослава КОЗЮПА


Спочатку гарант прибув на Житомирщину, де представив нового голову облдержадміністрації. На Рівненщину Петро Порошенко дещо запізнився: у райцентрі його чекали о 15.00, однак гелікоптер приземлився в Острозі майже через годину. Користувачі соціальних мереж пишуть, що Президента зустрічали посилені кордони правоохоронців на чолі з керівником обласної поліції Сергієм Князєвим, а людей для зустрічі високого гостя «зігнали» ще на 13.00. По обидва боки вулиці, якою проїжджав Петро Порошенко, вишикувалися мешканці історичного містечка, до Острога з’їхалося чимало чиновників із Рівного та районів. В академії встановили раму-металошукач, а студенти зустріли його скандуванням: «Віват!» Традиційно Президент «пішов у народ»: привітався з місцевими жителями, тиснув руки, а дітей, які оточили високопосадовця, називав сонечками.


Під час візиту Петро Порошенко урочисто відкрив новий навчальний корпус та тріумфальну арку академії, зведену на честь Острозької Біблії. Потім очільник держави виступив в актовій залі перед студентами та викладачами. Президент назвав місцевий Національний університет знаком якості й пообіцяв молоді, що про академію говоритимуть в усій Європі, та запросив її випускників до роботи в уряді.



Одні зазначають, що він вирішив закінчити свою президентську кар’єру, інші, що навпаки – дуже розраховує на швидкий вступ України до Європейського Союзу і керуватиме державою ще довго.



Ми зробимо все, щоб двері наших державних органів були відкриті для студентів–міжнародників, студентів–гуманітаріїв. Тут присутній віце–прем’єр Геннадій Зубко роздав свої візитівки всім деканам і попросив: забезпечте, щоб ваші випускники брали участь у конкурсах. Знаєте чому? Бо Острозька академія — це знак якості, — заявив Петро Олексійович.


Також він поділився своїми планами на майбутнє. Щодо найближчих — візит до Польщі вже у грудні на честь 25–річчя відновлення дипломатичних відносин між Україною та Польщею, яка першою визнала нашу незалежність. Крім офіційного відвідування Варшави, Порошенко запропонував Анджею Дуді поїхати у Хелм, щоб спільно вшанувати уродженця цього міста — першого українського президента, історика Михайла Грушевського, відкривши йому пам’ятник.


Коли мене запитують, ким би я хотів працювати після завершення президентської каденції, кажу, що маю мрію бути обраним депутатом Європейського парламенту від України — члена ЄС. Мені цього достатньо буде, — сказав Президент про більш віддалені плани. — Мені чогось здається, що в цьому залі точно є майбутній президент. Я щиро цього бажаю. Він має бути духовний, моральний, патріотичний,професійний, порядний.



Слова Порошенка викликали бурхливе обговорення в соцмережах. Одні зазначають, що він вирішив закінчити свою президентську кар’єру, інші, що навпаки – дуже розраховує на швидкий вступ України до Європейського Союзу і керуватиме державою ще довго. Зважаючи, що випускникам Острозької академії до 35 років, коли можна обиратися Президентом, потрібно ще чекати щонайменше десятиліття, останнє припущення виглядає більш правдоподібним.


На фото 1: «Прийнялось!» Це дерево Петро Порошенко садив із ректором Острозької академії, Героєм України Ігорем Пасічником у 2014 році.


На фото 2: «У цьому залі точно є майбутній президент!»


Фото із сайту www.president.gov.ua.

Telegram Channel