Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
Раніше забивав за Володимир-Волинський, а тепер – і за київське «Динамо»! (Відео)

Волинь-нова

Раніше забивав за Володимир-Волинський, а тепер – і за київське «Динамо»! (Відео)

20-річний Павло Оріховський (на фото) став одним із головних героїв 13-го туру вітчизняної Прем’єр-ліги, який, на жаль, був невдалим для луцької «Волині»

Сергій ХОМІНСЬКИЙ


Українська Прем’єр-ліга. 13-й тур. «Олімпік» (Донецьк) — «Волинь» (Луцьк) — 2:1 (0:1 — Артем Дудік, 25 хв.; 1:1– Антон Поступаленко, 31; 2:1– Дмитро Гришко, 52). 29 жовтня. 14.00. Суми. Стадіон «Ювілейний». Головний суддя Микола Балакін (Київ).


«Волинь»: Марчук, Романюк, Шаповал, Логінов, Шабанов, Мемешев, Герасимюк (к) (Мелінишин, 72), Задерецький (Ляшенко, 57), Дудік, Деда (Андрій Никитюк, 34), Петров.


Головний тренер Віталій Кварцяний.


У стартовому складі лучан годі було шукати Міху Горопевшека та Віктора Хомченка. Адже саме на цих гравців Віталій Кварцяний поклав відповідальність за «кубкову» поразку від «Нафтовика–Укрнафти». Якщо словенський захисник просто опинився «у запасі» (хоча на заміну так і не вийшов), то на українця Хомченка Кварцяний, схоже, розізлився не на жарт. Віктора (якого емоційний тренер грозився озброїти саперною лопаткою і відправити на фронт) не було навіть у заявці «Волині» на гру…



За хвилину до фінального свистка лучани влучили в штангу воріт суперника.



Як і в матчі з «Дніпром», «Волинь» відкрила рахунок на 25–й хвилині — відзначився Артем Дудік. До речі, 19–річний гравець забиває у другому турі поспіль (у матчі з «Дніпром» Артем зробив рахунок 2:0).


Ну а потім «Волинь» пропускала, одержувала «гірчичники»… Одним словом, здобутим результатом своїх вболівальників «хрестоносці» порадувати знову не змогли. Хоча ніби й старалися. Скажімо, за хвилину до фінального свистка влучили в штангу воріт суперника. А після феєричної перемоги над «Дніпром» так вірилося і так хотілося кращого результату…


Відеоогляд гри – «Олімпік» – «Волинь» у програмі «ПроФутбол» на телеканалі «2+2» – https://www.youtube.com/watch?v=thKJzTJ5juQ :



За воротами


Віталій КВАРЦЯНИЙ, головний тренер «Волині»:



«Думаю, моя команда не заслуговувала на поразку. Хлопці грали гідно і проявили характер. Мені сказали, що другий м'яч був забитий з положення поза грою, але ми мали шанс в кінці зрівняти рахунок. Молодий Ляшенко чомусь пробив щічкою, хоча можна було вдарити коліном або головою. Хотів забити, але не вийшло.



«Думаю, моя команда не заслуговувала на поразку. Хлопці грали гідно і проявили характер.»



Особливих претензій до футболістів у мене немає. В цілому, сьогодні було більше позитиву, але конкретики мало. Погода — проливний дощ — не стала нашим партнером. Якби вона була кращою, мали б якісніший футбол. У таких умовах хто перемагає в боротьбі, той виграє матч. У деяких моментах ми поступалися в єдиноборствах, тому і програли…»


 


13-й тур ознаменувався оновленням рекорду в номінації «найшвидший гол в історії чемпіонатів України». Нападник «Олександрії» Роман Яремчук влучив у ворота «Ворскли» вже на 8–й секунді (точніше, минуло 7,27 секунди) поєдинку!


Відео найшвидшого голу в Україні – https://www.youtube.com/watch?v=nGO7MfV1XdA :



Зазначимо, що попередній рекорд тримався 11 років — 2005–го Олександр Косирін у матчі «Чорноморець» — «Металіст» забив на 9-й секунді.



Нападник «Олександрії» Роман Яремчук влучив у ворота «Ворскли» вже на 8–й секунді (точніше, минуло 7,27 секунди) поєдинку!



На 21–й хвилині Роман Яремчук зробив дубль (до речі, другий в останніх матчах). Такий рахунок тримався аж до кінця основного часу поєдинку. А ось в компенсований час партнери Яремчука (коли Романа вже на полі не було) зробили, здавалося б, неможливе — таки втратили виїзну перемогу, пропустивши на 90+1–й, та 90+3–й хвилинах.


Увагу також привернув матч «Динамо» — «Карпати», але навіть не рахунком — 4:1 (це найрезультативніший поєдинок і найвпевненіша перемога туру). Сергій Ребров довірив місце у старті 20–річним Павлові Оріховському і Артемові Бесєдіну — і не прогадав. Бесєдін після передачі Оріховського відкрив рахунок у матчі. А згодом Павло забив і сам, зробивши рахунок 4:0.



Фото www.fcdynamo.kiev.ua і www.ukrinform.ua .


Оріховський вперше вийшов на поле в цьому чемпіонаті (дебютував виходом на заміну в матчі з «Карпатами» ще минулого сезону). І відразу в його активі гол+пас! Таке не снилося навіть Віктору Циганкову (який, до речі, також віддав у матчі гольову передачу). До речі, Павло Оріховський (хоча й народився на Житомирщині) є вихованцем володимир–волинського футболу, а вже підлітком перебрався до «Динамо».


Відео тріумфальної гри Павла Оріховського – https://www.youtube.com/watch?v=Ld0PIbgG3t0  :



Усі результати 13–го туру: «Олімпік» – «Волинь» – 2:1, «Шахтар» – «Чорноморець» – 2:0, «Динамо» – «Карпати» – 4:1, «Зоря» – «Зірка» – 2:1, «Ворскла» – «Олександрія» – 2:2, «Сталь» – «Дніпро» – 1:1.



* Із «Карпат» та «Дніпра» знято по 6 турнірних очок.


Кращі бомбардири: Юрій Коломоєць («Ворскла») — 6 голів, Жуніор Мораес («Динамо») — 6 (2 з пенальті), Факундо Феррейра («Шахтар») — 5.


Чемпіонат дублерів. «Олімпік» U21 — «Волинь» U21 — 5:1 (1:0 — Станіслав Біленький, з пенальті, 3 хв.; 2:0 — Владислав Шарай, 8; 3:0 — Ілля Корнєв, 11; 4:0 — Роман Ільницький, автогол, 18); 5:0 — Владислав Шарай, 45; 5:1 — Владислав Дмитренко, 45+1).


В активі лучан лишається 14 очок, вони посідають 9 місце. Попереду «Шахтар» U21 та «Динамо» U21 — по 32 очка.


Турнірна таблиця чемпіонату U21 – http://www.fpl.ua/ukr/tournaments/m/ .



Футбол на ТБ


Вівторок, 1 листопада


«Бешікташ» (Туреччина) – «Наполі» (Італія) – 19.45 («Футбол 2»)


«Бенфіка» (Португалія) – «Динамо» (Україна) – 21.45 (ТРК «Україна»)


Четвер, 3 листопада


«Зоря» (Україна) – «Фейєноорд» (Нідерланди) – 20.00 («Футбол 1»)


«Гент» (Бельгія) – «Шахтар» (Україна) – 22.05 (ТРК «Україна»).

Telegram Channel