Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Героїні АТО в інвалідному візку Бог послав Богданку (Відео)

Волинь-нова

Героїні АТО в інвалідному візку Бог послав Богданку (Відео)

Найвідоміша волонтерка з Рівного Яна Зінкевич стала мамою

У свої 19 засновниця підрозділу «Госпітальєри» добровольчого українського корпусу «Правий сектор», «Людина травня 2015 року» редакційної акції нашої газети, здається, все робила всупереч: наперекір війні – врятувала сотні життів на фронті, у жахливій автокатастрофі — вижила і попри найстрашніші прогнози медиків народила донечку


Мирослава КОЗЮПА


Про подружжя Яни Зінкевич і Максима Корабльова кажуть: їх поєднала війна. Протягом усього часу лікування і реабілітації Яни «Стрілок», який прийшов на фронт добровольцем «Правого сектору», підтримував кохану, змінив її в якості лідера «Госпітальєрів», хоч від волонтерських справ мужня рівнянка не відходила. Працювала переважно через соціальні мережі.



Складність була в тому, що при патології спинного мозку, як це було у Яни, вагітність часто–густо завмирає в ранні терміни…



 


Наприкінці вересня на своїй сторінці написала: «Усе-таки вагітною керувати складно, але прорвемось, уже недовго. Правда, «Госпітальєрчики»?» І продовжувала шукати фінансові та медичні засоби для поранених, забезпечувала матеріальну підтримку військовослужбовців у зоні АТО і навіть організовувала тренінги для парамедиків, які хочуть приєднатися до медичного батальйону польового призначення «Госпітальєри», волонтерів, які можуть допомагати у транспортуванні та організації похоронів загиблих, сприяла проведенню вишколів поведінки у бойових умовах та під обстрілами — словом, залишалася в строю.


Усі дев’ять місяців вагітності медики тривожилися за волонтерку. «Складність була в тому, що при патології спинного мозку, як це було у Яни, вагітність часто–густо завмирає в ранні терміни… Нерухомість нижньої частини тіла могла мати свої наслідки», — розповідає заступник головного лікаря Дніпропетровської обласної лікарні імені Мечникова Ніна Рубан. Аби не нашкодити дитині, Яна перестала приймати сильнодіючі препарати і навіть робити вправи, призначені реабілітологами для відновлення ходьби.



Фото із сайту fakty.ua. Максим і Яна у день весілля: «Ніхто, крім тебе».


І ось подружжя Яни та Максима стало ще щасливішим — їхня донечка з’явилася на світ цілком здоровою і доношеною. Її вага — 3 кілограми, зріст — 48 сантиметрів. Вона спокійна, добре їсть, схожа на тата і вже планує поступати у медичний, як мама, жартують у родині. Ім’я дівчинці — Богдана — батьки вибрали відразу, як дізналися про вагітність. «Богом дана, бо за всіма медичними показниками шансів народити у мене взагалі не мало бути, — розповідає волонтерка. — Завжди потрібно боротися, особливо за дітей, бо це щастя, головне, що в нас є», — каже Яна.


Зараз породілля, яку довелося прокесарити, поправляється, до кінця тижня її з дитинкою випишуть із лікарні і вони поїдуть додому — на базу «Госпітальєрів».


Тепер мужню жінку чекає нова боротьба — за змогу ходити. Та, як стверджує лідер «Правого сектору» Дмитро Ярош, ніщо не зламало воїнського духу цієї, по суті, дівчинки, дитини. «Подруго Яно! Ти зробила у своєму житті багато важкої, брудної, невдячної чоловічої роботи. А Господь так по–жіночому тебе за неї нагородив! Будьте здорові обидві! Бажаю дитині героїв рости у вільній, світлій, мирній країні», — патріотично–романтично привітав свою колегу по боротьбі народний депутат.


Редакція разом із читачами «Волині-нової» бажає незламній Яні Зінкевич міцного здоров’я і Господнього благословення, щоб твердо стати на ноги! 


P.S. Яна Зінкевич показала свою новонароджену доньку – відео «ТСН.ua» – https://www.youtube.com/watch?v=ozU2nk9NRUc :



На головному фото із сайту www.unian.ua: У найважчі моменти Максим став ногами Яни. Тепер у них є ще одна помічниця і мрія – побігти разом із донечкою.

Telegram Channel