Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Сьогодення закладає підгрунтя майбутнього країни!

Волинь-нова

Сьогодення закладає підгрунтя майбутнього країни!

Дорогі співвітчизники! 21 листопада наша держава відзначає всенародне свято – День гідності та свободи. Свято з глибоким історичним корінням та особливою актуальністю


Проте 21 листопада – це насамперед можливість вшанувати всіх, хто ціною власного життя, своєю силою, терпінням і вірою у торжество справедливості відстоював та продовжує відстоювати гідність українського народу, його свободу та незалежність. Цей день – данина пам’яті українських патріотів, сподвижників революційного руху проти беззаконня та несправедливості, які виступили на захист демократичних цінностей.


Подіії 2004-го, кінця 2013-го – початку 2014 років назавжди змінили хід історії не лише України, а й, вочевидь, усього світу. Ми підтвердили своє право бути повноцінними господарями держави, продемонстрували щире прагнення до вільного життя та європейського майбутнього.


Єднання, братерство, захист демократичних цінностей, національних інтересів, прав і свобод людини та громадянина стали основоположними принципами під час Майдану та Революції гідності. Любов до Вітчизни, спільна боротьба за свою Батьківщину, за свободу, гідність, за право на майбутнє – всі ці фактори нівелювали штучно насаджений поділ країни за етнічною чи мовною ознаками.



Головне – не стояти осторонь, не бути байдужими. Адже те, що відбувається у державі, стосується всіх нас. Історія, яка твориться сьогодні, закладає підґрунтя майбутнього України.



І ті, хто стояв на Майдані, і ті, хто тоді залишився осторонь, — тепер усі разом захищаємо Україну від зовнішньої агресії, від прямого вторгнення з боку північного сусіда. Разом будуємо нову країну. І як ніколи потребуємо загальнонаціональної єдності, аби розвиватися та впроваджувати такі потрібні реформи. Бо Україна була, є і буде вільною, незалежною та суверенною державою! Пишаймося тим, що ми є достойними громадянами своєї Вітчизни. Гідність, Єдність та Свобода – це ті принципи, які згуртували мільйони українців у прагненні до кращого життя. Тепер – ми незламні у своїх переконаннях і впевнені у перемозі.


У цей день ми згадуємо й тих, хто нині захищає нашу свободу та незалежність. Дякуємо їм за мужність, патріотизм, витримку і терпіння. Молимося за своїх побратимів та земляків, які тримають оборону на Сході України. Тиснемо мужні руки волонтерам і добровольцям, які об’єдналися задля підтримки наших вояків. Світла пам’ять Героям Небесної сотні, бійцям АТО, що загинули в боротьбі за правду, справедливість, за нашу свободу!


Нам же, творцям мирного сьогодення, належить своїми справами довести, що ми високо цінуємо внесок кожного з них у розбудову єдиної, цілісної, непохитної України. Держава ніколи не зможе замінити дітям батька, матері — сина, дружині — чоловіка, але має зробити все можливе, аби сім’ї загиблих мали якомога менше проблем. Кожен громадянин може підтримати родину героя — своїм шанобливим ставленням, словом розуміння і підтримки. Кожен із нас може в міру своїх можливостей підтримувати українських військових. Головне – не стояти осторонь, не бути байдужими. Адже те, що відбувається у державі, стосується всіх нас. Історія, яка твориться сьогодні, закладає підґрунтя майбутнього України.


Тож молімося за мир, за єдину, цілісну незалежну Україну, її та нашу щасливу долю! Ми переможемо, бо з нами правда, бо з нами Бог! Слава Україні!


Героям Слава!


З повагою голова Волинської обласної державної адміністрації


Володимир ГУНЧИК.


 

Telegram Channel