Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Першу лігу час перейменовувати на «Скандал-лігу» (Відео)

Волинь-нова

Першу лігу час перейменовувати на «Скандал-лігу» (Відео)

Останній тур цього календарного року також не обійшовся без резонансних заяв і навіть масових бійок на полі

Сергій ХОМІНСЬКИЙ


Перша ліга. 20 тур. ФК «Тернопіль» (Тернопіль) – «Верес» (Рівне) – 0:1 (Сергій Борзенко, 43 хв.). Тернопільський міський стадіон. 18 листопада. 600 глядачів. Головний суддя Михайло Митровський (Ужгород).


У заключному для себе поєдинку цього року «Верес» мінімально переміг на виїзді аутсайдера Першої ліги ФК «Тернопіль». Єдиний гол – на рахунку Сергія Борзенка. Зазначимо, що це вже 5-й влучний постріл 30-річного захисника. З огляду на амплуа – блискучий результат! Вихованець харківського футболу на прізвисько «Борзий» і раніше періодично забивав, проте після переходу цього літа у «Верес» Сергій став робити це значно частіше.



Шар снігу на ігровому газоні сягав п’ятдесяти сантиметрів!



Як відомо, матчу передував снігопад у Тернополі. Зроблені за два дні до поєдинку світлини стадіону справді вражають. Шар снігу на ігровому газоні сягав п’ятдесяти сантиметрів! Тож тернополяни навіть оголосили «вболівальницьку толоку». Сніг із поля трохи прибрали – натомість на бігових доріжках стадіону виросли кількаметрові кучугури. Хоча й поле добре розчистити не вдалося. Скажімо так: трави все одно не було видно.


Проте матч запам’ятався не тільки екстремальними умовами (такими вони були й у попередній грі за участю рівнян), а й неабиякою скандальністю («деталі» – у коментарях тренерів).


Відео голу – телеканал «Рівне 1» – https://www.youtube.com/watch?v=erWvvjO7yvk :



«Верес» йде на зимові канікули на впевненому другому місці, випереджаючи чернігівську «Десну» на 3 очки (в останньому турі чернігівчани не змогли обіграти «Черкаський Дніпро» – 1:1) і маючи ще гру «в запасі». Та й відставання від «Іллічівця» уже не космічне – маріупольці в 20-му турі не переграли «Інгулець» – 1:1.



Рівненський клуб став одним із шести представників Першої ліги, який подав заявку на проходження атестації для участі в українській Прем’єр-лізі.



До речі, рівненський клуб став одним із шести представників Першої ліги, який подав заявку на проходження атестації для участі в українській Прем’єр-лізі. Крім рівнян, це також зробили «Іллічівець», «Десна», «Геліос», «Черкаський Дніпро» й «Арсенал-Київ».


Останній із цих клубів неабияк «відзначився» (разом із суперником) у матчі 20-го туру. Бійка у поєдинку «Арсенал-Київ» – «Оболонь-Бровар» була без жодного перебільшення масовою.


Схоже, що протягом тривалої зимової перерви нудьгувати не доведеться – поговорити точно буде про що. Навіть не збирається вщухати скандал за мотивами матчу 19-го туру «Іллічівець» – «Гірник-Спорт». Скажімо, президент Федерації футболу України Андрій Павелко, коментуючи резонансну гру, заявив: «Нам потрібен генеральний прокурор в області футбольного правосуддя».


Результати усіх матчів 20-го туру: ФК «Тернопіль» «Верес» – 0:1; «Арсенал-Київ» «Оболонь-Бровар» – 2:1; «Авангард» «Геліос» – 1:1; «Десна» «Черкаський Дніпро» – 1:1; «Скала» «Нафтовик-Укрнафта» – 0:0; «Гірник-Спорт» – МФК «Миколаїв» – 3:1; «Інгулець» «Іллічівець» – 1:1; ПФК «Суми» ФК «Полтава» – 1:3; «Буковина» «Колос» – 2:3.



Серед бомбардирів Першої ліги лідирують: Руслан Степанюк («Верес») – 14 голів, Руслан Кісіль («Іллічівець») – 12, Олександр Філіппов («Десна») та Ілля Коваленко («Оболонь-Бровар») – по 10.


За воротами



Василь МАТВІЙКІВ, в. о. головного тренера ФК «Тернопіль»:


«Нехай такі команди, як «Верес», одразу скинуться суддям по півмільйона чи мільйону, розіграють призові місця чемпіонату, щоб із нас не знущатися. Мені найперше прикро за своїх хлопців, адже по грі ФК «Тернопіль» супернику не програв. Але так, як суддя знищував сьогодні долю людей, цього робити не можна. Важко коментувати матч, в якому головним на полі був арбітр.  



Володимир МАЗЯР, головний тренер «Вереса»:


«Мені цікаво, чому тернополяни не б’ються так за результат з іншими командами? Напевно, тоді б вони мали не 10 очок. Сьогодні здивувало налаштування їхніх футболістів, вони відкрито всю гру провокували наших гравців, суддю, мене, всю тренерську лаву. Був негатив в наш бік.



Не був би я тренером, а просто мужчиною, то за таке можна й по морді дати.



Не був би я тренером, а просто мужчиною, то за таке можна й по морді дати. Ті слова, які я чув на адресу своїх гравців, думаю, команда «Верес» не заслужила. Судді весь час помиляються... Був там пенальті чи ні? Так там навіть лінії не було видно.


Я хочу подякувати своїй команді. За 60 км звідси у нас загорівся автобус. Півтори години в полі стояли, потім попутками добиралися».

Telegram Channel