Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Сергій Ребров про матч із «Волинню»: «Гол струсонув нас» (Відео)

Волинь-нова

Сергій Ребров про матч із «Волинню»: «Гол струсонув нас» (Відео)

А Віталій Кварцяний дивується, чому 19-річний воротар Андрій Марчук залишав ворота

Петро ПАС,


Сергій ХОМІНСЬКИЙ


Українська прем’єр-ліга. 16 тур. «Волинь» (Луцьк) – «Динамо» (Київ) – 1:4 (1:0 Анатолій Діденко, 6 хв.; 1:1 Жуніор Мораес, 21; 1:2 Андрій Ярмоленко, 45; 1:3 – Жуніор Мораес, 71; 1:4 – Жуніор Мораес, 90+3 ).


Відеоогляд гри  – https://www.youtube.com/watch?v=K0U9WPRY7nE або https://www.youtube.com/watch?v=M0yrneUT0JQ :



 


Наша команда старалася. Але без Гамшика ми не змогли зіграти унічию, як «Динамо» в Неаполі. Не вистачило резервів, майстерності, концентрації. А гра воротаря мене здивувавала. Бо завдання було «не викидуватися» і берегти ворота. А три м’яча нам забили, коли Мара покидав ворота. Що сьогодні Марчук вирішив показати, я не знаю?..– після цієї промови Віталій Кварцяний залишив прес-конференцію.


Відео з офіційного сайту ФК «Волинь» (Луцьк) – https://www.youtube.com/watch?v=0ZCsE-q628E :



Спочатку я б хотів подякувати нашим уболівальникам, які, незважаючи на те, що матч проходив при порожніх трибунах, прийшли підтримати нас до готелю, з цих слів Сергій Ребров розпочав зустріч із журналістами у Луцьку. – Напевно, це додало якийсь стимул хлопцям. Те ж саме було і за межами стадіону – хлопці після гри пішли подякувати їм. Це дуже важливо. У Луцьку завжди хороша підтримка вболівальників, і нам завжди приємно грати в цьому місті. По грі можу сказати, що пропущений гол був важливий для нас. Завжди непросто проводити матчі чемпіонату після Ліги чемпіонів. Гол струснув нас, футболісти почали грати з підвищеною відповідальністю і віддавалися на полі на 100%. Ми створили достатньо моментів і, думаю, рахунок по грі...



«Ми просили «Волинь» зіграти в неділю, але вони навідріз відмовилися».



У такому ритмі грати непросто. Так, всі в Європі грають, але, наприклад з приводу сьогоднішнього матчу ми просили «Волинь» зіграти в неділю, все-таки, два дні тому ми грали в Лізі чемпіонів, у нас був переліт. «Волинь» же не грала на кубок. Але вони навідріз відмовилися, не знаю, з якої причини. Звичайно, нам довелося погодитися грати в суботу. Але, думаю, зараз у нас такий чемпіонат, де команди повинні допомагати один одному. Ми не просимо переносити матч, а просто змістити всього на один день, щоб хлопці трохи відновилися. Я радий, що сьогодні хлопці виклалися і показали, що ми можемо грати через два дні на третій.



Оформити хет-трик Мораесу допомогла пауза?


Та він нічого не пропустив. Це добре, коли в команді є конкуренція на позиції. Бесєдін добре себе проявляє добре, забиває м’ячі Мораес, тренер і команда від цього тільки виграють.


 


... Справдилися слова екс-півзахисника Романа Максимюка, який захищав кольори обох команд, що легкої прогулянки для киян у Луцьку не буде. Проте, як кажуть, гра забудеться, а результат залишиться. А він під завісу матчу для підопічних Віталія Кварцяного виявився ще й із розгромним рахунком…
Хоча почали лучани — краще не придумаєш: Артем Шабанов класно вдарив з-за меж штрафного майданчика, голкіпер киян Артур Рудько відбив м’яч перед собою і тут першим на добиванні був Анатолій Діденко.
Проте свято на нашій вулиці тривало недовго – динамівці ще в першому таймі зробили пробоїни у захисті «Волині», а в другому збільшили свою перевагу (відзначимо хет-трик Жуніора Мораеса і закінчення чотиримісячної гольової засухи в чемпіонаті Андрієм Ярмоленком) і повезли до столиці такі бажані
3 очка.



Забивши вдруге, Жуніор уже не став підходити до Андрія – натомість попросив інший м’яч у хлопчика за воротами. Проте малий теж довго впирався і лише після численних умовлянь віддав круглого гравцю «приїжджої» команди.




Щодо динамівського бразильця Мораеса, то це вже другий його хет-трик у нинішній першості (у першому турі Жуніор тричі забив у ворота «Олександрії»). За часів незалежності лише два гравці «Динамо» – Сергій Ребров та Ісмаель Бангура — робили два хет-трики в одній першості. До речі, такій влучності бразильця могла сприяти його неабияка емоційна заведеність, яку спричинили… самі лучани. Після першого гола Мораес прагнув прибрати м’яча до рук, аби виконати з ним певний ритуал. Проте голкіпер лучан Андрій Марчук не дав цього зробити. Забивши вдруге, Жуніор уже не став підходити до Андрія – натомість попросив інший м’яч у хлопчика за воротами. Проте малий теж довго впирався і лише після численних умовлянь віддав круглого гравцю «приїжджої» команди.
Тим часом «Карпати» у Львові двічі були попереду в матчі із грізною «Зорею». Проте таки пропустили на 90-й хвилині – 2:2. Та луганчанам все одно є над чим задуматися. Два очка у трьох останніх матчах — і вже відставання від «Динамо» вимірюється п’ятьма «пунктами».
А ось гравці «Ворскли» у виїзному матчі зі «Сталлю» спромоглися одержати від судді відразу 6 «гірчичників». Проте «хулігани»-полтавчани таки домоглися свого, забивши єдиний гол у матчі на 89-й хвилині.
Ще кілька років тому матч «Дніпро» – «Шахтар» зацікавив би не лише вітчизняного уболівальника. Адже йшлося про поєдинок не лише сильних, а й дуже принципових суперників. Принциповість, власне, нікуди не поділася, а ось склад у дніпрян нині відверто слабший, ніж у донецького клубу. Дубль Віктора Коваленка впродовж трьох хвилин і визначив підсумковий рахунок матчу. Щоправда, ще за рахунку 0:0 17-річний голкіпер «Дніпра» Андрій Лунін врятував свою команду під час виконання «пеналя» Марлосом.
Усі результати 16-го туру: «Сталь» – «Ворскла» – 0:1; «Чорноморець» – «Зірка» – 2:1; «Волинь» – «Динамо» – 1:4; ФК «Олександрія» – «Олімпік» – 1:1; «Карпати» – «Зоря» – 2:2; «Дніпро» – «Шахтар» – 0:2.


У списку бомбардирів лідирують: Жуніор Мораес («Динамо») – 9 голів (2 з пенальті), Факундо Феррейра («Шахтар») – 7, Юрій Коломоєць («Ворскла») та Густаво Бланко-Лещук («Карпати») – по 6.


Матчі 17-го туру:
3 грудня: «Ворскла» – «Динамо»; «Чорноморець» – «Волинь»; «Зоря» – «Дніпро» ;
4 грудня: «Олімпік» – «Карпати»; «Шахтар» – «Сталь»; «Зірка» – ФК «Олександрія».


Фото з офіційного сайту ФК «Динамо» (Київ).

Telegram Channel