Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
«Волонтери — янголи-охоронці українських Героїв»

Волинь-нова

«Волонтери — янголи-охоронці українських Героїв»

Звернення голови Волинської облдержадміністрації Володимира Гунчика з нагоди Дня волонтера


Шановні волонтери, сподвижники доброї справи! Любі волиняни! 31 рік тому на засіданні Генеральної асамблеї ООН визначили


5 грудня як Міжнародний день волонтера. Але непересічним днем ця дата для українців стала зовсім недавно, відколи на Сході країни розгорілася неоголошена, але така жорстока війна й відколи небайдужі патріоти-відчайдухи, ризикуючи здоров’ям і наражаючись на небезпеку, ринулися доставляти українським військовим такий потрібний провіант


 


Волонтерство — для України більше ніж явище. То — добровольчий об’єднавчий рух. У такий спосіб завдяки шляхетності, небайдужості, цілеспрямованості, фанатичній відданості національній ідеї Україна у кризовий період свого розвитку вистояла, збереглася як самостійна держава. Нині волонтерство — визначальне явище для нашого суспільства, рубіж, від якого розпочався новий відлік розвитку громадянського суспільства.



Волонтерство — визначальне явище для нашого суспільства, рубіж, від якого розпочався новий відлік розвитку громадянського суспільства



І сьогодні, коли держава всупереч очікуванням ворога змогла консолідувати зусилля, впровадити реформи й створити нове українське військо, зокрема й контрактну армію, волонтери залишаються янголами–охоронцями українських Героїв. Завдяки небайдужості та доброчинності воїни на передовій, поранені у госпіталях, тимчасово переміщені особи й діти, які втратили батьків, одержали підтримку та допомогу.


Щиро втішений, що до справді всенародного волонтерського руху, яким ми пишаємося та з гордістю демонструємо як свідчення єдності України і зрілості громадянського суспільства, долучилися волиняни й зробили свій внесок.


Нині волонтерство в Україні переживає період піднесення. Упевнений, що його сфери поступово помітно розширяться, а кількість небайдужих до добрих справ зросте. Бо, реагуючи на виклики часу, українці усвідомлюють: кожен може впливати на перетворення у своїй громаді.


Сердечно вдячний вам, шановні волонтери, за невичерпну жагу служити людям, суспільству та країні, за чуйність і незламну віру у свій народ. Ви є взірцем для сучасників та майбутніх поколінь! Бажаю вам успіхів у всіх починаннях, невичерпної енергії та життєвих сил! Миру та спокою у ваших серцях і на нашій рідній землі!


Слава Україні! 

Telegram Channel