Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
В Одесі не забили, але очко заробили (Відео)

Волинь-нова

В Одесі не забили, але очко заробили (Відео)

Спромігшись вперше не програти в п’яти останніх поєдинках, підопічні Віталія Кварцяного таки втратили «рятівну» 10-ту сходинку

Сергій ХОМІНСЬКИЙ


Українська Прем’єр-ліга. 17-й тур. «Чорноморець» (Одеса) – «Волинь» (Луцьк) – 0:0


«Волинь»: Артем Кичак, Сергій Логінов, Дмитро Задерецький, Сергій Мелінишин, Олег Герасимюк, Редван Мемешев, Владислав Шаповал (Артем Дудік, 69), Юрій Романюк, Олександр Чепелюк, Сергій Петров, Анатолій Діденко.


Головний тренер Віталій Кварцяний.


Попередження: Мелінишин, 16; Романюк, 35; Мемешев, 73.


Вилучення: немає.


Лучанам неабияк поталанило з тим, що в рамках 17-го туру «випало» виступати в Одесі. Адже елементарно була можливість саме грати у футбол на звичному для цього виду спорту зеленому газоні. Бо в деяких інших матчах туру поле було придатнішим для змагань з хокею чи проведення лижних гонок.


Здобуте очко у виїзному поєдинку з «Чорноморцем» – результат, звісно, позитивний. Якби не турнірне становище «Волині». Нинішню ситуацію «нічиїми» (які, до того ж, трапляються вряди-годи) навряд чи виправиш.


Чи були в лучан шанси привезти з Одеси 3 очка? Були, згадаймо хоча б удар Редвана Мемешева у штангу на 11-й хвилині поєдинку. Проте, якщо бути об’єктивним, на перемогу «Волинь» не награла. Понад те – значно більше шансів забити в Одесі мали саме господарі.



Віталій Кварцяний під час поєдинку скористався лише однією з трьох дозволених замін. Причина очевидна: «лава запасних» у «хрестоносців» зараз не просто коротка – вона геть куценька.



До речі, Віталій Кварцяний під час поєдинку скористався лише однією з трьох дозволених замін. Причина очевидна: «лава запасних» у «хрестоносців» зараз не просто коротка – вона геть куценька. Як припустив коментатор матчу, інших варіантів посилення гри у нашого тренера просто не було.


Щодо післяматчевої прес-конференції, то Віталій Кварцяний цього разу уник «славнозвісних» випадів на адресу своїх гравців. А голкіпер Артем Кичак навіть одержав щось на кшталт розлогого компліменту. Щоправда, дісталося від Віталія Володимировича «прекрасній половині людства» (він так і сказав). Якщо дуже коротко, то Кварцяний порадив головному судді матчу — харків’янці Катерині Монзуль — повертатися до обслуговування матчів за участі жіночих команд, де вона зможе заробити собі «на вагон колготок». Одним словом, чистісінької води сексизм, здатний привернути увагу до епатажного тренера навіть прихильників якихось феміністичних рухів.


Відеоогляд гри «Чорноморець» (Одеса) – «Волинь» (Луцьк) – https://www.youtube.com/watch?v=2FgIRtJgB88 :



За підсумками 17-го туру «Волинь» втратила «рятівну» 10-ту сходинку в турнірній таблиці, бо омолоджений «Дніпро» спромігся обіграти «Зорю». У складі дніпрян дубль оформив 20-річний Владислав Кочергін, ще один гол на рахунку його однолітка Валерія Лучкевича. Дві зі своїх чотирьох перемог у 17-ти матчах першості «Дніпро» здобув у двобоях із далеко не найслабшим і вкрай принциповим суперником – «Зорею».


Так само результативним видався матч у Полтаві. «Динамо» до 14-ї хвилини спромоглося двічі забити на вкритому снігом газоні. А потім ще до перерви двічі пропустити, вкотре втратити очки і «збільшити» відставання від «Шахтаря» до майже непристойних 10-ти пунктів.


Усі результати 17-го туру: «Ворскла» – «Динамо» – 2:2; «Чорноморець» – «Волинь» – 0:0; «Зоря» – «Дніпро» – 2:3; «Шахтар» – «Сталь» – 2:0; «Зірка» – «Олександрія» – 1:1; матч «Олімпік» – «Карпати» не відбувся через замерзлий газон стадіону «Ювілейний» у Сумах, тому донеччанам як господарям стадіону зарахують, швидше всього, технічну поразку 0:3.



У списку бомбардирів ситуація серед лідерів не змінилася: Жуніор Мораес («Динамо») – 9 голів (2 з пенальті), Факундо Феррейра («Шахтар») – 7, Юрій Коломоєць («Ворскла») та Густаво Бланко-Лещук («Карпати») – по 6.


За воротами



Віталій КВАРЦЯНИЙ, головний тренер «Волині»:


«Гра була дуже бойовою. Ми давно не здобували очок на виїзді, проте хотіли не програти і показати якісну гру.



«Хочу, щоб хлопці достойно провели останній матч із «Ворсклою» вдома, аби піти на відпочинок з надією на краще».



В нас усе ще страждає зіграність, відчуття партнерства, виконання тактик. Доводиться постійно змінювати склад. Гра не була надто якісною. Хоча моментами ми таки не були безпорадними, а в окремих епізодах мали цілком солідний вигляд.


Я всіх привітав із самовіддачею. А про якість гри думатимемо пізніше. Попереду збори, тренування. Хочу, щоб хлопці достойно провели останній матч із «Ворсклою» вдома, аби піти на відпочинок з надією на краще».


 Чемпіонат дублерів. «Чорноморець» U21 – «Волинь» U21 – 2:0. Попри чергову поразку, в турнірі U21 «Волинь» все ще продовжує зберігати 10-ту сходинку, маючи 14 очок в активі (4 перемоги, 2 нічиїх, 12 поразок, різниця м’ячів – 19:55). Проте в спину лучанам дихає ФК «Олександрія» – 12 очок. Лідирують «Динамо» (44 очка) та «Шахтар» (41).


Футбол на ТБ


Вівторок, 6 грудня


«Динамо» (Україна) – «Бешікташ» (Туреччина) – 21.45 (ТРК «Україна»).


Середа, 7 грудня


«Реал» (Іспанія) – «Боруссія» Д. (Німеччина) – 21.45 («Футбол 1»).


Четвер, 8 грудня


«Брага» (Португалія) – «Шахтар» (Україна) – 17.45 (ТРК «Україна»);


«Зоря» (Україна) – «Манчестер Юнайтед» (Англія) – 20.00 («Футбол 1»).


Головне фото із сайту – http://chernomorets.odessa.ua/matches/championship_of_Ukraine/2016-2017/1275/photos/ .

Telegram Channel