Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Володимир ГУНЧИК: «Військовий – сьогодні це звучить гордо!»

Волинь-нова

Володимир ГУНЧИК: «Військовий – сьогодні це звучить гордо!»

Звернення голови волинської облдержадміністрації з нагоди 25-го Дня Збройних сил України

Шановні військовослужбовці! Захисники цілісності та незалежності України! Мої краяни! 6 грудня країна відзначає День Збройних сил. Але цьогорічне свято більш, ніж особливе. І не лише тому, що українське військо перетнуло чвертьвікову позначку, а радше тому, що завдяки відважності, мужності, витривалості й здатності до самопожертви сучасних воїнів Україна існує як держава, дає відсіч агресорові й крокує власним курсом, впроваджуючи такі потрібні й очікувані зміни


Збройні сили України зустрічають своє 25-річчя, ведучи бойові дії на Сході та втілюючи небувалі за масштабом реформи, об’єктивна необхідність яких назріла давно. Перші результати змін, що відбулися за останні два роки, — очевидні та відчутні для військовослужбовців. До прикладу, якщо у 2014-му на потреби війська держава спрямувала 26,5 мільярда гривень, то цьогоріч — майже 56 мільярдів. Але слід говорити й про те, що кардинально змінилося ставлення до армії: військовий нині — почесна, шанована й високооплачувана професія.


Сьогодні військовослужбовці — герої сучасності. Ті, перед ким уся нація з невимовною вдячністю схиляє голови та адресує теплі й щирі слова. Волиняни — частина Збройних сил України. І говорячи про волинський вклад у розвиток війська та справу захисту Батьківщини, хочеться нагадати слова міністра оборони, що саме 14-та бригада — одне з кращих військових з’єднань у державі!



Говорячи про волинський вклад у розвиток війська та справу захисту Батьківщини, хочеться нагадати слова міністра оборони, що саме 14-та бригада — одне з кращих військових з’єднань у державі!



Наших воїнів підтримує громада, волонтерські організації та, звісно, органи влади. Цьогоріч затвердили ряд так званих військових програм, за посередництвом яких вдалося досить багато зробити саме для тих військових частин, які розташовані на території області. В роботі й ті проекти, що передбачають облаштування нових частин на Волині. А за цим — робочі місця, податки до місцевих бюджетів, розвиток інфраструктури й зміцнення обороноздатності держави загалом.


Переконаний, що разом, коли кожен сумлінно та ретельно виконує свою роботу з думкою про Батьківщину, ми захистимо державу, подолаємо ворога та побудуємо процвітаючу Україну. Незламність духу та мегапатріотизм українських військових — тому підґрунтя.


Відтак, у день свята бажаю воїнам міцного здоров’я та витримки, Божої ласки та янгола-охоронця кожному на плече. Родинам, котрі щодня — у тривожному очікуванні, бажаю дочекатися рідних живими й неушкодженими. Усім нам — миру та спокою!


Слава Україні! Героям слава!

Telegram Channel