Курси НБУ $ 39.60 € 42.28

Представник України в ЄС розповів про порядок затвердження безвізу

За розгляд механізму призупинення безвізу ЄП візьметься уже наступного тижня, запевнив дипломат


Наступного тижня відбудеться голосування, лише після цього почнеться розмова, так званий тріалог, між Україною Грузією і Євроінституціями.



Голосування механізму призупинення безвізового режиму у Європарламенті відбудеться вже наступного тижня. Про це "5 каналу" повідомив представник України при Європейському Союзі Микола Точицький.


Після того, як напередодні профільний комітет представників країн ЄС учора затвердив компромісний текст щодо механізму призупинення безвізу, його має розглянути і затвердити Європарламент.


"Наступного тижня відбудеться голосування, лише після цього почнеться розмова, так званий тріалог, між Україною Грузією і Євроінституціями. Передбачаю, що день-другий, і цей тріалог завершиться. Після цього, якщо комітет ЛІБЕ погодить це, воно передається у Раду ЄС, рада затверджує і потім знову ж таки передає в Європейський парламент", - пояснив Точицький.


Раніше повідомлялося, що це питання у Страсбурзі слухатимуть не раніше січня. Однак, як запевнив Микола Точицький, за розгляд візьмуться вже наступного тижня і вже на 21-й день після остаточного затвердження усіх процедур цього механізму призупинення, українці зможуть подорожувати Європою без віз.

Telegram Channel