Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
В Україні випробували нову наземну та повітряну безпілотну техніку (ВІДЕО)

Волинь-нова

В Україні випробували нову наземну та повітряну безпілотну техніку (ВІДЕО)

Випробовувася безпілотний багатофункціональний мінібронетранспортер "Фантом"


"Сьогодні була перевірена його здатність з різних положень, зокрема у русі, точно вражати цілі. Результатом ми задоволені", - Турчинов.



В Україні сьогодні, 9 грудня, на полігоні Гончарівське Чернігівської області провели випробування нової безпілотної техніки наземного та повітряного використання. Про це повідомляє 112ua із посиланням на прес-службу Ради національної безпеки та оборони (РНБО) України.


Згідно з повідомленням, зокрема випробовувався безпілотний  багатофункціональний мінібронетранспортер "Фантом".


"Сьогодні була перевірена його здатність з різних положень, зокрема у русі, точно вражати цілі. Результатом ми задоволені", - зазначив секретар РНБО Олександр Турчинов.


При цьому зауважується, що непогано під час випробувань себе зарекомендував і безпілотний бойовий модуль, встановлений на БМП. За словами Турчинова, з цього модуля (пушка, протитанкова ракета, кулемет)  вести вогонь можна як безпосередньо з бойової машини, так і з великої відстані від неї, перебуваючи в прихованому, захищеному місці. "Це дасть нам значні переваги під час бойових дій, зокрема в обороні", - додав він.


Також випробування пройшли тактичних розвідувально-ударних безпілотних авіаційних комплексів, які дозволяють не тільки виявляти ворога, але і точно вражати визначені цілі.


Telegram Channel