Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Американському кіноакторові Кірку Дугласу виповнилося 100 років. Він мріє й далі бути чарівним

Волинь-нова

Американському кіноакторові Кірку Дугласу виповнилося 100 років. Він мріє й далі бути чарівним

Ювілей відзначатимуть на віллі актора в Лос-Анджелесі

У п'ятницю, 9 грудня, легендарний американський кіноактор Кірк Дуглас відзначає своє 100-річчя, пише ТАСС.


Ювілей відзначатимуть на віллі актора в Лос-Анджелесі. Відомо, що на вечірці, яку організовують син кінозірки, Майкл Дуглас, і його дружина Кетрін Зета-Джонс, будуть присутні близько 200 членів сім'ї та друзів ювіляра.



У день свого 99-річчя він пожертвував 15 млн дол. на будівництво в Лос-Анджелесі центру з догляду за акторами та представниками кіноіндустрії, які страждають на хворобу Альцгеймера.



Напередодні свята Кірк Дуглас зізнався: "Все, що мені необхідно, так це бути здоровим і відпочилим, щоб я міг бути чарівним".


Кірк Дуглас народився в штаті Нью-Йорк у 1916 р. в бідній єврейській родині. Йому довелося прокладати собі шлях до успіху тяжкою працею і завзятістю. Так, у різний час він працював офіціантом, рознощиком газет, вантажником і різноробочим. Мріючи від самого дитинства грати на сцені, юнак вирішив спробувати себе на акторському терені і вступив до нью-йоркської Американської академії драматичних мистецтв.


У 1946 р. відбувся дебют Кірка Дугласа на великому екрані у фільмі "Дивна любов Марти Айверс". Далі кар'єра майбутньої зірки поступово пішла в гору, хоча спочатку акторові пропонували лише ролі другого плану. Світова слава прийшла до артиста після того, як він виконав головну роль у картині режисера Стенлі Кубрика "Спартак".


У 1996 р. Кірку Дугласу вручили почесну премію "Оскар" за неоціненний внесок у кіномистецтво, проте після цього в житті 79-річного на той момент актора настав важкий період: він переніс інсульт. Після хвороби про акторську кар'єру довелося забути, і Дуглас вирішив присвятити себе написанню книг.

Кірк Дуглас активно бере участь у благодійній діяльності, жертвуючи солідні кошти. Так, в день свого 99-річчя він пожертвував 15 млн дол. на будівництво в Лос-Анджелесі центру з догляду за акторами та представниками кіноіндустрії, які страждають на хворобу Альцгеймера.

Telegram Channel