Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

303 тисячі домогосподарств Волині отримують субсидію

Традиційно із наближенням опалювального сезону в багатьох українців виникають запитання щодо оплати вартості житлово-комунальних послуг. Починаючи з 2014 року, в Україні активно використовується інструмент державних субсидій


Щотижня до органів соціального захисту населення області звертається від 1,7 до 2,0 тис. осіб.



За словами директора департаменту соціального захисту населення Оксани Гобод, станом на 7 грудня  2016 року субсидію на оплату житлово-комунальних послуг отримує 211,3 тис. домогосподарств, що становить 94,5% від встановлених урядом завдань, повідомляють у відділі інформаційної політики облдержадміністрації. Щотижня до органів соціального захисту населення області звертається від 1,7 до 2,0 тис. осіб. Разом із тим, 70,5 тис. волинських родин обрали інший вид соціальної допомоги – адресну пільгу з оплати за індивідуальне та централізоване опалення,  на придбання твердого палива та скрапленого газу – 22,3 тисяч. Враховуючи все вище сказане, державну підтримку з оплати житлово-комунальних послуг на сьогодні вже отримують 303,1 тисяч домогосподарств області (89,4 % від загальної кількості домогосподарств Волині).



Розмір частки, яку сплачує одержувач субсидії за спожиті послуги, залежить від доходу членів домогосподарства та суттєво не змінився в порівнянні з 2015 роком.



Впродовж жовтня-листопада 2016 року, у зв’язку із збільшенням кількості звернень громадян за наданням житлової субсидії, керівниками органів соціального захисту населення проведено аналіз кадрового забезпечення місцевих органів. Залучено 26 безробітних осіб до участі у громадських роботах за видом «Інформування населення про порядок отримання житлових субсидій та робота з документацією».


 – Середній розмір призначеної субсидії у жовтні (неповний місяць  опалювального періоду) поточного року становить 757,85 грн, у минулому  році – 302,97 грн. Дані цифри підтверджують, що із ростом цін та тарифів на житлово-комунальні послуги, зростає розмір житлової субсидії. При цьому, розмір частки, яку сплачує одержувач субсидії за спожиті послуги, залежить від доходу членів домогосподарства та суттєво не змінився в порівнянні з 2015 роком, – наголосила Оксана Михайлівна.


Разом з тим, варто відмітити, що органами соціального захисту населення забезпечено  проведення перерахунків  у зв’язку  із початком опалювального періоду 2016-2017 років.  Кількість особових справ одержувачів субсидій, за якими необхідно було провести відповідну роботу становила більше 132,9  тисяч.


На даний час визначається прогнозна кількість звернень до кінця року (із з настанням морозів кількість звернень збільшилась), а також необхідність проведення додаткової виплати (зняття коректури) за грудень місяць.


 

Telegram Channel