Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

Аваков приховав активи свого банку?

Банк «Базис», який раніше належав родині міністра МВС Арсена Авакова, вивів елітну нерухомість на підставних осіб

Про це йдеться в сюжеті Максима Опанасенка для «Слідство. Інфо».



Після того, як Аваков очолив МВС, він почав активно повертати свій бізнес.  За рішенням у власність його родини у 2014 році знову перейшов і «Базис» з усією його нерухомістю і документацією.



Банк Авакова «Базис» позбавили ліцензії ще у 2012 році, коли нинішній глава МВС переховувався в Італії. Тоді ж він зазнав і процедуру ліквідації, що призвело до втрати великою кількістю вкладників своїх депозитів.


Після того, як Аваков очолив МВС, він почав активно повертати свій бізнес.  За рішенням у власність його родини у 2014 році знову перейшов і «Базис» з усією його нерухомістю і документацією.


Але ні про яке повернення грошей вкладникам міністр і не думає. Всю відповідальність він перекладає на ініціаторів ліквідації його фінансової установи у 2012 році. Він стверджує, що суд визнав незаконним ліквідацію банку, але ліцензію на продовження роботи фінустанова так і не отримала.


Минулого року у банка з’явилися нові власники. Мажоритарним власником його стала маловідома фірма «Біо-М» з прифронтового Бахмуту. Її засновник – Євген Пилипенко, який потім одноосібно сформував нову наглядову раду банку. Туди увійшли його син Юрій, що раніше працював в «Базисі» охоронцем, їхня землячка Яна Єлантьєва, що ніде не працювала останні п’ять років і студент з Костянтинівки Кирило Анохін без жодного досвіду роботи.


Після цього банк почав дуже швидко втрачати власну нерухомість. «Базис» перестав володіти низкою будівель у центрі Харкова та інших містах України. Крім того банк володів елітною нерухомістю у центрі Києва на Бессарабскій площі, вартість якої могла б покрити втрачені вклади багатьох клієнтів «Базиса».


Новим власником всього цього майна стала маловідома компанія «Зума Інвест Капітал», оформлена на кіпрського засновника. Але директором фірми є бахмутчанин Олексій Комісаров, який донедавна був простим автомеханіком.

Telegram Channel