Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
«Шахтар» – Ліга Європи – 21:5! (Відео)

Волинь-нова

«Шахтар» – Ліга Європи – 21:5! (Відео)

Якщо «гірники» демонструватимуть таку гру у Лізі Європи й весною, то можна надіятись і на здобуття другого за престижністю в Старому світі футбольного трофею

Сергій ХОМІНСЬКИЙ


Ліга Європи. Груповий раунд. 6 тур.


Група «Н». «Брага» (Брага, Португалія) – «Шахтар» (Донецьк, Україна) – 2:4 (0:1 – Сергій Кривцов, 22 хв.; 0:2 – Тайсон, 39; 1:2 – Нікола Стоїльковіч, 43; 1:3 – Сергій Кривцов, 62; 1:4 – Тайсон, 66; 2:4 – Нікола Вукчевіч, 89).


Донецький «Шахтар» феєрично завершує груповий етап Ліги Європи! «Гірники» здобувають шосту перемогу в шести матчах із загальною різницею м’ячів 21:5! Тобто їхня середня результативність становила 3,5 гола за матч! Цілком очевидно, що саме донецький клуб стає найяскравішим колективом «осінньої» частини турніру — наші єдині, хто набрав 18 очок із 18-ти можливих! Чекатимемо «весняного» продовження — адже сподіватися на залікові бали в рейтингу УЄФА нам більше немає на кого (в основному завдяки «Шахтарю» утримуємо 8-ме місце в цьому списку). «Динамо» та «Зоря» вилітають із єврокубків.


Зауважимо, що «Брага» була дуже мотивованою. Перемога гарантовано виводила б португальців у «єврокубкову весну»… Але дублі захисника донеччан Сергія Кривцова та півзахисника Тайсона унеможливили здійснення мрій «Браги».



Водночас трішки насторожують два пропущені «гірниками» голи — в кінцівках обох таймів. Прикметно, що в обох випадках за португальців відзначилися балканські легіонери з ім’ям Нікола – серб Стоїльковіч та чорногорець Вукчевіч.


Відеоогляд матчу – https://www.youtube.com/watch?v=ac7oBpTXOFc  : :


В іншому поєдинку нашої групи турецький «Коньяспор» вдома поступився бельгійському «Генту» – 0:1. Малійський «гренадер» бельгійців (зріст – 197 см!) Каліфа Кулібалі відзначився на 4-й доданій хвилині матчу!



Група «А». «Зоря» (Луганськ, Україна) – «Манчестер Юнайтед» (Манчестер, Англія) – 0:2 (0:1 – Генріх Мхітарян, 48 хв.; 0:2 – Златан Ібрагімович, 88).


Луганчани зазнали четвертої поразки у шести матчах (ще два звели унічию) і посіли останнє місце в групі. Водночас назвати результат «Зорі» провальним язик не повертається. Команда з окупованого терористами міста жоден матч не програла з розгромним рахунком. У кожному поєдинку намагалася нав’язати супернику боротьбу і продемонструвати гідну гру. За великим рахунком, підопічним Юрія Вернидуба не має бути соромно за результати цьогорічного єврокубкового сезону.




А в заключному матчі в Одесі «Зоря» на останніх хвилинах… побігла мало не всією командою зрівнювати рахунок у матчі з «МЮ»! Досвідчений суперник цим скористався: після перехоплення «зірковий» француз Поль Погба віддав гольовий пас на ще більш «зіркового» шведа Златана Ібрагімовича. Прикро, але все одно не соромно.


Відео з матчу – https://www.youtube.com/watch?v=kGPk7UoGIZY :



В іншому матчі нашої групи нідерландський «Фейєноорд» вдома поступився турецькому «Фенербахче» – 0:1.



Футбол на ТБ


Субота, 10 грудня


«Волинь» – «Ворскла» – 14.00 («2+2»)


«Лестер Сіті» – «Манчестер Сіті» – 19.30 («Футбол 2»)


Неділя, 11 грудня


«Карпати» – «Зірка» – 14.00 («2+2»)


«Манчестер Юнайтед» – «Тоттенхем» – 16.15 («Футбол 2»)


«Олександрія» – «Чорноморець» – 17.00 («Футбол 1»)


«Сталь» – «Зоря» – 19.30 («Футбол 1»).


Понеділок, 12 грудня


«Динамо» – «Шахтар» – 19.00 («2+2»).


 

Telegram Channel