Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Василь Сачко: «Хотів би, аби «Ворскла» була на першому місці, а «Волинь» – на другому» (Відео)

Волинь-нова

Василь Сачко: «Хотів би, аби «Ворскла» була на першому місці, а «Волинь» – на другому» (Відео)

«Тренерська дуель» Віталія Кварцяного та його колишнього підопічного знову завершилася перемогою останнього

Сергій ХОМІНСЬКИЙ


Українська Прем’єр-ліга. 18 тур. «Волинь» (Луцьк) – «Ворскла» (Полтава) – 0:1 (Володимир Одарюк, 50 хв.).


«Волинь»: Артем Кичак, Сергій Логінов, Дмитро Задерецький, Сергій Мелінишин, Олег Герасимюк, Редван Мемешев, Владислав Шаповал (Андрій Никитюк, 25), Юрій Романюк, Сергій Петров (Богдан Гладун, 89), Артем Дудик (Юрій Тетеренко, 78), Анатолій Діденко.


Головний тренер Віталій Кварцяний.


Попередження: Мемешев, 53; Никитюк, 90.


Вилучення: немає.


Якби у світовому футболі існувала номінація «найкращий незабитий гол року» – на перемогу в ній цілком міг би претендувати нападник «Волині» Анатолій Діденко. На 70-й хвилині – вже за рахунку 0:1 на користь полтавчан – 34-річний футболіст видав неймовірний акробатичний трюк. Перебуваючи спиною до воріт майже на лінії штрафного майданчика в оточенні двох суперників, Діденко таки одержав м’яча, підкинув його правою, і завдав неймовірного удару в стрибку через себе лівою (на фото)! І це попри далеко не юний вік і зріст 193 см! Голкіпер «Ворскли» Дмитро Непогодов навіть не поворухнувся – але зрадлива штанга луцьких воріт зіграла на користь полтавчан…



За кілька секунд той самий Анатолій Діденко знову «розстрілював» ворота суперника, але «зарядив» м’яча вище воріт…



Чи зможе Віталій Кварцяний за зиму створити якесь диво, щоб врятувати команду від вильоту, і підняти її хоча б на рятівне 10-те місце?



Так само на користь ворсклян штанга протилежних воріт зіграла у випадку, коли було забито єдиний у матчі гол. Стрімка контратака лівим флангом, удар Павла Ребенка у дальній кут – і відскік на Володимира Одарюка, який опинився один перед порожніми воротами…


На останніх хвилинах матчу Віталій Кварцяний «заграв» за «основу» чергового 17-річного футболіста – цього разу це був Богдан Гладун.


Таким чином Василь Сачко (гравець «Волині» у 2001–2006 роках) нинішнього сезону двічі переграв свою колишню команду та свого тренера Віталія Кварцяного (у вересні в Полтаві волиняни також були «биті» – 2:1).


Відеоогляд матчу – програма «ПроФутбол» телеканалу «2+2» – https://www.youtube.com/watch?v=dEQ0PCm4W9w&t=125s :



«Волинь» іде на зимову перерву в статусі аутсайдера – позаду лише оштрафовані на 6 очок «Карпати».


До речі, львів’яни «на пару» із «Зіркою» видали справді бойовий матч: 5 забитих голів і 9 «гірчичників» (8 із них – у другому таймі)! У підсумку «Карпати» таки поступилися – тож ближче до лучан у турнірній таблиці підібратися не змогли (проте у львів’ян є ще один незіграний матч з «Олімпіком»).


Чи зможе Віталій Кварцяний за зиму створити якесь диво, щоб врятувати команду від вильоту, і підняти її хоча б на рятівне 10-те місце?


За воротами



Віталій КВАРЦЯНИЙ, головний тренер «Волині»:


«Багато завдань, які ми ставили на гру, не спрацювало. Сира, мокра погода понизила бійцівські якості наших молодих гравців. Хороший футболіст вміє грати на снігу, льоду та в болоті, у дощ чи спеку, на хороших чи поганих газонах. М’яч слизький і з шести його прийомів було п’ять втрат.



Хороший футболіст вміє грати на снігу, льоду та в болоті, у дощ чи спеку, на хороших чи поганих газонах.



Сімдесят відсотків гравців нашої команди ще повинні грати за дубль. Вони й так на рівні провели сезон. Нас ніхто не «відвозив» так, щоб ми не мали будь-яких шансів. Я бачу в декількох гравців дуже хороший потенціал. Немає середньої лінії, бо Герасимюку самому там важко.


Я знаю, як ми працювали, як ми тренувалися. За великим рахунком, плюсів більше. Особливо враховуючи ситуацію, в якій ми нині опинилися. Наразі результату немає, але наші гравці заграють сильніше, я в цьому не сумніваюся».



Василь САЧКО, головний тренер «Ворскли»:


«Дуже дякую Луцьку і «Волині» за те, що гарно організували матч за такої погоди, що була в країні останнім часом. Поле було важким для обох команд, але для цієї пори року в оптимальному стані.



Я завжди кажу, що хотів би, аби «Ворскла» була на першому місці, а «Волинь» – на другому.



Стосовно гри, то вона була рівна, можливо, ми гостріше грали.


Хотів би побажати успіхів і лучанам, у вас також важкий період зараз. Я завжди кажу, що хотів би, аби «Ворскла» була на першому місці, а «Волинь» – на другому». 


Усі результати 18 туру: «Дніпро» – «Олімпік» – 1:1; «Волинь» – «Ворскла» – 0:1; «Карпати» – «Зірка» – 2:3; «Олександрія» – «Чорноморець» – 2:1; «Сталь» – «Зоря» – 0:2; «Динамо» – «Шахтар» – 3:4.



У списку бомбардирів лідирують: Жуніор Мораес («Динамо») – 10 голів (2 з пенальті), Факундо Феррейра («Шахтар») – 8, Густаво Бланко-Лещук («Карпати») – 7.


Чемпіонат дублерів. «Волинь» U21 – «Ворскла» U21 – 0:0. У турнірі U21 «Волинь» вперше не програє після серії з п’яти поразок. Після 18 турів лучани утримують 10-ту сходинку, маючи 14 очок в активі. Лідирують «Динамо» (45) та «Шахтар» (42).


Турнірна таблиця чемпіонату дублерів (U 21):
































































































МКомандаІРО
1Динамо183145
2Шахтар183642
3Олімпік181234
4Карпати18634
5Зоря18228
6Чорноморець18223
7Дніпро18-121
8Сталь18-818
9Ворскла18-1018
10Волинь18-3614
11Олександрія18-1013
12Зірка18-248

Детальніша таблиця – http://www.fpl.ua/ukr/tournaments/m/ .


На головному фото: «Хрестоносець» Анатолій Діденко був дуже близький до того, аби забити полтавчанам диво-гол.


Фото з сайту www.fcvolyn.net .

Telegram Channel