Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
«Врятований хлопчик – ровесник мого сина»

Волинь-нова

«Врятований хлопчик – ровесник мого сина»

Повідомлення про те, що начальник Державної пожежно-рятувальної частини № 2 міста Луцька Андрій Ніконов та його підлеглий – 26-річний Олександр Чекун – винесли із палаючої квартири двох діток, влітку обійшло всі засоби масової інформації, привернуло увагу й читачів «Волині-нової»

Галина СВІТЛІКОВСЬКА
– Малеча не постраждала, все обійшлося переляком. Стан потерпілих, згідно з інструкцією, контролюється. Але і не по службі, а з власної ініціативи телефонував, цікавився. Вдома трирічний Данилко до грудей горнеться, а той врятований хлопчик – ровесник мого сина. Як тут забудеш малого погорільця і його п’ятирічну сестричку? – відповідає Андрій Геннадійович на запитання про найважливішу для нього подію року.
Пожежником він став під час служби в армії. Пройшов за 22 роки усі щаблі професійного росту, набув досвіду, не раз потрапляв у екстремальні ситуації, ризикував життям, але цьогорічна щаслива історія порятунку двох безневинних бездоглядних дітей запам’ятається назавжди. А чи хотів би Андрій Ніконов, щоб його сини стали рятувальниками?
— Хлопці ні маму, ні тата вирішили не ображати. Старший вибрав професію фінансиста, пішов стопами дружини, а молодший іграшковими пожежними машинками грається і зі мною на роботу проситься, – усміхається чоловік.
Пожежна частина, яку очолює Андрій Геннадійович, опікає ту територію Луцька, яка лежить по лівий бік Стиру, а також Луцький район. Цьогорічна весна не завдала клопотів, пов’язаних із повінню, а от посушливе літо не раз випробовувало пожежників: то люди стерню палили, то сухостій займався. Взимку частішають випадки загоряння житлових будинків через проблеми з опаленням. А на Новий рік жди сюрпризів із феєрверками. Тож Андрій Ніконов не забуває застерегти:
– Пригадую, був випадок, коли на вулиці молодь розважалася, пускала ракети. І одна з них через скло балконних дверей потрапила у квартиру. Добре, що на той час у кімнаті нікого не було, тож обійшлося без потерпілих. І новорічну ялинку доводилося гасити. Тому хочу нагадати всім, щоб пам’ятали правила безпеки.



Поки ми святкуватимемо, ці люди будуть на службі. Тож Андрій Ніконов і його колеги бажають усім нам і собі щасливого і безпечного Нового року та Різдва.



У колективі пожежної частини – 29 працівників. Виїжджали на різні виклики. І маленьких совенят, які випали з гнізда, просили діти врятувати. І звільняти власників житлового будинку від сусідства із сімейством вужів приходилося, і отруйну змію ловити. Але ці мужні й сильні чоловіки не люблять розповідати про те, що їм не раз випадало дивитися в очі смерті.
Похвалився Андрій Геннадійович доброю новиною: їхній частині передають новіший пожежний автомобіль. А про автодрабину, яка б полегшила доступ до верхніх поверхів житлових будинків у Луцьку, рятувальники тільки мріють. Як і про підвищення зарплат.
Поки ми святкуватимемо, ці люди будуть на службі. Тож Андрій Ніконов і його колеги бажають усім нам і собі щасливого і безпечного Нового року та Різдва.
На фото: Маленькі погорільці завдячують життям Андрію Ніконову (зліва) та Олександру Чекуну.

Telegram Channel