Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
«Проявляйте патріотизм працею, а не словами»

Волинь-нова

«Проявляйте патріотизм працею, а не словами»

…Колись будували комунізм, тепер багато говорять про Європу в Україні. А тут, у сільськогосподарському приватному підприємстві «Рать» Луцького району, просто будують Україну. Наполегливо і щоденно. Своїми руками і такою, якою самі хочуть її бачити

Василь УЛІЦЬКИЙ


«Рать» – чи не єдине сільськогосподарське підприємство в нашій державі, де кращих трудівників щороку преміюють… автомобілями! Шана до людини праці – ось, на нашу думку, один із рецептів успіху колективу та його керівника Віктора Шумського (на фото). А що це справді так, вкотре переконалися, коли почули відповіді Віктора Анатолійовича на запитання нашої новорічної анкети.
– Ваш найбільший успіх у 2016-му?
– СГПП «Рать» працює з 2000 року. Мінялися президентські укази, урядові рішення, наукові рекомендації, але незмінним залишалося переконання, що лише працею можна досягти результатів. Справжня, а не удавана турбота про людей потрібна негайно.



Справжня, а не удавана турбота про людей потрібна негайно.



Завдяки наполегливій праці колективу, використанню сучасних технологій у цьому році, як і в попередніх, ми збільшили врожайність зернових, наростили виробництво молока і м’яса, а відповідно підвищили зарплатню, орендну плату за земельні паї, вирішували соціально-економічні проблеми розвитку наших сіл.
А найбільшим своїм досягненням вважаю створення трудового колективу «Раті», в якому працюють аграрії з досвідом, висококваліфіковані спеціалісти та багато молоді. Це колектив, який уже давно став однією родиною.
Глибоке народолюбство, патріотизм, демократія проявляють себе не словами, а працею.
– Що хотілося, але не вдалося втілити?
– Я не належу до мрійників і не ставлю перед собою нереальних планів, тому відчуття жалю про щось незроблене не маю. Є завдання, які не вирішуються одним роком, головне – успішно їх завершити.




Я не належу до мрійників і не ставлю перед собою нереальних планів, тому відчуття жалю про щось незроблене не маю.



– Яку добру справу ви перш за все збираєтеся зробити у 2017-му?
– На наступний рік у нас реальні плани: не зупинятися на досягнутому, покращувати рівень життя наших трудівників, використовувати передовий досвід, зокрема новітні технології сільськогосподарського виробництва Німеччини, Австрії, які ми мали можливість недавно побачити в цих країнах.
Пам’ятаймо про те, що не хлібом єдиним живе людина. Тільки духовна основа спільноти дає гарантію довгого існування, правильного і реального розвитку всіх сторін життя, де матеріальні блага є доповненням до духовних.
У 2017 році ми і надалі будемо надавати допомогу школам, дитячим садочкам, ФАПам, дбати про розвиток культури і спорту.
В розумному поєднанні матеріального і духовного – запорука нашого зростання, миру і стабільності.


Від редакції. Одну добру справу на наступний рік Віктор Шумський встиг зробити вже цьогоріч – передплатив 25 примірників газети «Волинь-нова» для Луцького геріатричного пансіонату. Від імені понад ста обділених долею мешканців цього закладу дякуємо такому щедрому Миколаєві!

Telegram Channel