Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
Джамала в інтерв’ю «Волині-новій»: «Без миру погано співається» (Відео)

Волинь-нова

Джамала в інтерв’ю «Волині-новій»: «Без миру погано співається» (Відео)

Вона стала першою кримською татаркою, яка виступала на «Євробаченні» за всю його історію, і другою українкою, яка зайняла перше місце. Її пісня «1944» – про трагедію депортованого кримськотатарського народу – вмістила в собі стільки глибини й туги, що не могла залишити байдужими суддів і глядачів

Ярослава ТИМОЩУК


Саме перемогу на «Євробаченні» Джамала вважає найбільшим досягненням року, що минає. І це не лише її особиста радість – а гордість усієї України. Невдовзі після перемоги співачка відчула, що значить бути виконавицею номер один у Європі.
– За цей рік трапилося чимало неймовірних подій. Особливо насиченими видалися перші місяці після «Євробачення»: сьогодні у тебе чарівний сольний концерт біля кафедрального собору в Вільнюсі, наступного дня – розмова з президентом Литви, під час якої Даля Грибаускайте показує тобі сад у своїй резиденції. А потім сідаєш у літак і прямуєш на зустріч з віце–президентом Universal Music Group. І так тиждень за тижнем, – графік Джамали у 2016 був вельми щільним.



Щоб у новому році знайшли в собі сили мріяти, любити, прагнути до того, щоб у нашій країні настав мир. Без нього дуже погано живеться і співається. Це я точно знаю!



Було багато концертів, інтерв'ю, нагород і сюрпризів. На фестивалі в Польщі співачці вручили премію від місцевих музичних критиків, а в Нідерландах Джамала отримала відзнаку від тамтешньої спілки письменників – за найкращі слова пісні на «Євробаченні-2016». Особливо літераторам припала до душі фраза «You think you are gods but everyone dies» («Ви вважаєте себе богами, але всі помирають»). Не менш Джамалу тішило визнання пересічних слухачів у різних куточках світу.
– Сестра переслала мені лист, в якому жінка, котра не назвала свого імені, написала про те, що висадила два дерева на мою честь у грецькому парку Миру і слави, та дарує мені сертифікат, – розповідає Джамала.
Яскраві враження у співачки залишилися і від різдвяної вечірки у колі неймовірних акторів та музикантів: Джуд Лоу, Едді Рейдмен, Кіра Найтлі, Ноель Галлахер і Джеймі Каллум… Саме ці спогади зігріватимуть Джамалу у новому 2017 році.
А читачам «Волині» та всім українцям співачка бажає тепла й хороших людей поруч:
– Дуже хочу, щоб ми були добрішими і намагалися знаходити якомога більше любові в усьому! Щоб у новому році знайшли в собі сили мріяти, любити, прагнути до того, щоб у нашій країні настав мир. Без нього дуже погано живеться і співається. Це я точно знаю!


Переможний виступ Джамали на «Євробаченні-2016» – https://www.youtube.com/watch?v=HtPHKrvlCVw :



 

Telegram Channel