Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
До уродженки села Ветли Любешівського району на чай приїхав Президент України з дружиною (Відео)

Волинь-нова

До уродженки села Ветли Любешівського району на чай приїхав Президент України з дружиною (Відео)

Наша землячка, яка разом із чоловіком – воїном АТО виховує сімох дітей (5 своїх та 2 усиновлених), передплачує «Волинь-нову» і на Київщині: «Читаємо від першої до останньої сторінки»

Євгенія СОМОВА


Гарні слова, адресовані колективу нашої газети, завжди приємно чути. Особливо багато їх було у перший тиждень нового року. Телефонували читачі з усіх куточків області. І не лише нашої, а й інших, де також є передплатники видання. Скажімо, із Київщини. Там мешкає наша землячка Алла Афанасенко. Жінка родом із села Ветли, що на Любешівщині (дівоче прізвище – Токарська). Тривалий час жила у Києві, нині – у селі Гусачівка Обухівського району. Там подружжя Афанасенків купило земельну ділянку і звело дім.



«– Ми з чоловіком є щирими шанувальниками вашої газети, – дзвенів у телефонній трубці голос пані Алли».



– Ми з чоловіком є щирими шанувальниками вашої газети, – дзвенів у телефонній трубці голос пані Алли. – Любимо, поважаємо її і читаємо із задоволенням. Від першої до останньої сторінки. Цікаво, різнобічно. У вас є все, що потрібно читачеві, – новини області і світу, тематичні сторінки. Ми навіть дещо запозичили у вас (маю на увазі ідеї для свого видання). Із 2011 року випускаємо «Вісник Григорівської сільської ради». Я веду сторінку «Берегиня». Розміщую кулінарні рецепти, поради, історії для душі. «Розбавляю» ними офіціоз.
Зазначимо, що ідея заснувати видання, яке висвітлює роботу сільської ради, знайомить з рішеннями депутатського корпусу, розповідає про життя територіальної громади, виникла у чоловіка пані Алли Сергія. Він спершу видавав його на власні кошти, був головним редактором, а дружина допомагала. Газета, яка виходить щомісяця у кольорі, має статус офіційного видання і свою читацьку аудиторію.
Із бесіди з нашою землячкою дізнаємося, що вона має економічну і медичну освіту. Працювала в столиці за фахом, а зараз домогосподарка. Виховує п’ятьох власних дітей та двох усиновлених. Сестричок Яринку і Зорянку знайшла в притулку, що в Боярці. Подружжя дало їм своє прізвище. Тепер вони теж Афанасенки. Найстаршій доньці – 6 літ, а синові – 26. А ось наймолодший хлопчик – Любомир – народився наприкінці листопада минулого року. До речі, родина має чи не найбільше діток у Гусачівці, а її глава брав участь в АТО. Моя співрозмовниця розповіла, що їх недавно відвідав Президент України Петро Порошенко разом із дружиною Мариною.



Солодкі подарунки від Петра і Марини Порошенків.



Без уваги не залишився і маленький Любомирчик.



Петрові Порошенку і Сергієві Афанасенку було про що поговорити.


Вони привітали Афанасенків зі святом. Діти влаштували для них невеличкий концерт. Розповідали вірші, співали українські пісні. Пані Алла каже, що їхні сини і доньки дуже люблять Батьківщину і щодня у молитві просять для неї миру і процвітання. Під час спілкування глава держави поцікавився у пана Сергія, як йому служилося, адже влітку 2015-го він добровольцем пішов до батальйону «Карпатська Січ», був у Пісках.



Чоловік пані Алли із Черкащини, народився поблизу сакрального місця нескоримого українського духу – Холодного Яру, де в 1920-ті роки діяли загони повстанців. Тож патріотизм, прагнення до волі у нього, вважає дружина, у крові.



До речі, чоловік пані Алли із Черкащини, народився поблизу сакрального місця нескоримого українського духу – Холодного Яру, де в 1920-ті роки діяли загони повстанців. Тож патріотизм, прагнення до волі у нього, вважає дружина, у крові. Пан Сергій брав участь і в Революції гідності, у протестах на Майдані Незалежності.


І коли зайшла мова про ці події, Президент наголосив, що саме тоді, а не в 1991 році народилася Україна. Дякуючи господареві за громадянську позицію, Петро Порошенко запевнив, що зробить усе можливе, аби наші діти пишалися своєю державою.
Спілкування було щирим і невимушеним. Президентське подружжя почаювало разом з Афанасенками, порозмовляло про дітей, проблеми їхнього виховання.


А на згадку про зустріч подарувало пам’ятні подарунки. «Візит глави держави, – розповідала багатодітна мама, – надовго запам’ятається родині». Адже, погодьтеся, не так часто Президент відвідує сім’ї пересічних українців.


Фото і відео – з офіційного сайту Президента України – https://www.youtube.com/watch?v=qC76mWO3Bbc :


Telegram Channel