Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

26 конгресменів бойкотуватимуть інавгурацію Трампа

Кількість конгресменів-демократів, які збираються бойкотувати інавгурацію обраного президента США Дональда Трампа, зростає. Про своє рішення заявили вже 26 обранців


Поки ніхто з американських топ-музикантів не захотів виступати під час інавгурації.



Як причину багато з них назвали нещодавні різкі вислови Дональда Трампа на адресу конгресмена Джона Льюїса, пише ВВС.Україна. Пан Льюїс багато років є учасником руху за громадянські права, і для багатьох американців став героєм. Він брав участь у виступах 1965 року в Сельмі і Монтгомері за виборчі права чорношкірих.


Ще у 1987 році його обрали до Палати представників від штату Джорджія. Дональд Трамп заявив, що цей округ "кишить злочинцями".


Після того як Джон Льюїс назвав Трампа "нелегітимним президентом", той написав у Twitter: "Все це балачки, балачки, балачки - і ніяких дій або результату".


Після цієї заяви багато конгресменів-демократів вирішили порушити традицію й не брати участі в інавгурації президента, яка пройде у п'ятницю.


"Коли ти ображаєш конгресмена Джона Льюїса, ти ображаєш Америку", - заявила Іветт Кларк, одна з п'яти представників округу Нью-Йорк, які бойкотують інавгурацію.


Також поки ніхто з американських топ-музикантів не захотів виступати під час інавгурації.

Telegram Channel